Заместителите на месо имат вкус, външен вид и форма, сходни

...
Заместителите на месо имат вкус, външен вид и форма, сходни
Коментари Харесай

Кои вкусни мръвки не са никакви мръвки?

Заместителите на месо имат усет, външен тип и форма, сходни с тези на главните скотски артикули. Химическите им свойства също са сходни Те могат да бъдат подложени на същите способи на обработка, както и самият оригинал: печене, пържене, задушаване, опушване...

Кои са главните заместители на месото?

Сейтан. Този артикул се прави от пшенично брашно, от което след превръщането му в тесто и неведнъж промиване се извежда нишестето - само че остават пшеничните белтъчини (глутенът). Текстурата му е съвсем като на месо. Разпространен е на първо място в Източна Азия. Може да се вари, пече и пържи. Правилно подправеният сейтан има усет на говеждо или свинско.

Фучжу (юба). Друг източноазиатски артикул. Наричан още „ юба “ (яп.), „ соеви аспержи “ (няма никакво отношение към аспержите!) или „ соеви пръчици “, той се образува във тип на пяна върху повърхността на кипящо соево мляко. Преди приложимост се кисне в гореща вода. Може да се пържи, с цел да му се придаде хрупкава текстура, или да се вари, с цел да омекне.

Роби. Този чешки сурогат на месото съдържа елементарно смилаеми белтъчини – само че не и холестерол, други мазнини и консерванти. Една от известните съставки в диетите за вегетарианци и хора с наднормено тегло. В магазините плебеи се предлага под формата на полуготови артикули.

Тофу. Вече известното соево сирене „ тофу “ се прави от соево мляко посредством подсирване. Има ниско наличие на калории, леко се усвоява от организма и притежава висока хранителна стойност. Препоръчват го при висок холестерол и хипертония. Полезно е за дамите, изключително при съществуване на предменструален синдром.

Темпе. Това е ферментирал артикул и се подготвя от смлени соеви зърна. Родината му е Индонезия. Обикновено замества рибата, защото по конструкция е сходен на нейното месо. Темпе е по-твърд от соевото сирене тофу.

Гъби. Гъбите имат богат землист усет и месеста текстура. Използват се в разнообразни месни ястия от рода на стек „ Строганов “ или полента (италианския вид на качамака). Употребяват се още като сурогат на „ месен ” заряд за зеленчуци или спагети.
Какво издават вкусовите ти желания за характера ти?
Според едно скорошно проучване на група експерти от японски университет, обичаната храна на всеки един човек може да разкрие освен...
Прочети повече
Бобови култури. Леща, боб и други бобови растения би трябвало да бъдат главен артикул в диетите без или с лимитирано количество месо. Те съдържат растителни белтъчини, които задоволяват потребността от аминокиселини и витамини. Лещата може да размени мляното говеждо месо. Тя се предлага в няколко разновидности – зелена, алена, черна и кафява.

Патладжанът (наричан още „ наследник домат “) ви дава доста кулинарни благоприятни условия. От него можете да извършите кюфтета или топчета, да го допълните с морски блага или с едно от най-деликатесните френски ястия – охлюви.

Карфиолът може да се употребява за подготвяне на пържола и с нея да се размени пилешката. Панираният в брашно, яйца и галета карфиол има усет на панирани крилца. Някои даже го оприличават на агнешко – може да рискувате и да го сервирате изненадващо на Гергьовден, само че въпреки всичко имайте някаква отбрана на разположение, в случай че ви замерят с него!

Картофите са подобаващи за зеленчукови кюфтета, също и цвеклото .

Колкото до пролетната коприва и спанака , панираните кюфтета от тях са класика в жанра.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР