Заместик-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова запозна еврокомисаря

...
Заместик-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова запозна еврокомисаря
Коментари Харесай

Брюксел ни похвали за...

Заместик-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова срещна еврокомисаря по заетостта и обществените въпроси Мариане Тейсен с целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в областта на заетостта и обществената политика по време. Двете разговаряха през днешния ден в Брюксел. Сред водещите тематики, които България ще сложи в дневния ред на европейския спор, са бъдещето на труда и нуждата от развиване на нови умения на работната мощ, политиките за ранно детско развиване, обществената интеграция на хората с увреждания, както и опциите за поддръжка от Европейския обществен фонд след края на сегашния програмен интервал (2014-2020 г.).

Заместник-министър Русинова и еврокомисарят Тейсен разискаха и сюжетите за приемане на Европейския обществен дирек от страните-членки на Европейски Съюз. Прилагането на самодейността ще бъде стъпка към усилване на общественото измерение на Европейския съюз, което е основно за предотвратяването на задълбочаването на неравенствата и бедността в бъдеще, уточни зам.-министър Русинова. Тя показа и ограниченията, които държавното управление на България ще предприеме по отношение на рекомендациите на Европейската комисия към страната в региона на заетостта и обществените политики.

Зам.-министър Русинова срещна еврокомисаря Тейсен с позитивните трендове на пазара на труда и с ограниченията и стратегиите за противопоставяне на структурните проблеми. По данни на Евростат безработицата в България през април е била 6,4%, което е най-ниското й ниво от 2008 година, сподели зам.-министър Русинова. Тя акцентира, че в отговор на по-ранни рекомендации на Еврокомисията по стратегии и ограничения за образование и субсидирана претовареност се включват най-вече младежи до 29 години и безработни без квалифицирана претовареност. Еврокомисарят Тейсен даде висока оценка на напъните и постигнатите резултати от българското държавно управление в региона на заетостта и обществената интеграция на хората в неравностойно състояние.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР