Замърсяването от въглищните централи в страните от е причинило смъртта

...
Замърсяването от въглищните централи в страните от е причинило смъртта
Коментари Харесай

Доклад: ТЕЦ-ове на въглища от Западните Балкани причинили смъртта на 19 000 души

Замърсяването от въглищните централи в страните от е предизвикало гибелта на съвсем 19 хиляди души в Европа за последните три години. Това демонстрират данните в нов взаимен отчет на интернационалната организация Bankwatch и Центъра за проучване на силата и чистия въздух, съобщи БНР.

Половината от смъртните случаи са били в страни от Европейския съюз, в това число Италия, Румъния и Унгария. Замърсяването идва от централи в Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Черна гора, които надвишават законните ограничавания за нездравословни излъчвания или рестриктивните мерки на експлоатационните часове.
 AirBubble – балон избавя от замърсяването във Варшава (ВИДЕО) AirBubble – балон избавя от замърсяването във Варшава (ВИДЕО)
На нова детска площадка в централната част на Варшава водорасли пируват със замърсители и въглероден диоксид, с цел да обезпечат балон чист...

Авторите обаче акцентират, че Европейският съюз също носи „ частична отговорност “ за протичащото се, тъй като е чист вносител на електричество от този район. Според отчета производството на електричество в страните от Западните Балкани е с към 300 пъти по-високо равнище на серен диоксид, в сравнение с в Евросъюза. Авторите на проучването приканват за поетапно прекъсване на мощностите, разчитащи на въглища, вложения в енергийна успеваемост и източници на възобновима сила, както и създаването на проекти за бъдещето на служащите от въгледобивната индустрия.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР