Замърсяването на въздуха в София с фини прахови частици достигна

...
Замърсяването на въздуха в София с фини прахови частици достигна
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в София достигна нива до 6 пъти над нормите

Замърсяването на въздуха в София с фини прахови частици доближи равнища до 6 пъти над нормите в ранните часове на четвъртък, демонстрират данните от Национална автоматизирана система за надзор качеството на атмосферния въздух, представени в уеб страницата на в. " Сега ".

Най-високи стойности са регистрирани в кварталите " Надежда " и " Хиподрума " през нощта и към 21.00-22.00 часа в сряда в жк " Младост ".

Пределно допустимата централизация за фини прахови частици е 50 µg/m3 и се отнася към средноденонощната централизация, осреднена за 24 часа (от 0 до 24 часа). Системата демонстрира осреднени едночасови стойности. В утринните часове има леко намаляване на замърсяването, само че още веднъж показанията са надалеч над нормите.

Въпреки все по-задълбочаващият се поради зимните температури проблем, Столичната община към момента не е въвела никакви ограничения. Вместо предизвестия към жителите, на уеб страницата й сега е оповестена пространна вест за среща на зам.-кмета Йоана Христова с комисаря по Околна среда в Европейска комисия Кармену Вела, на която били регистрирани " напъните " на локалните управляващи за справяне с казуса.

С изключение на течащото възобновяване на превоза, те са главно в бъдеще време – към момента няма система за ранно предизвестие, а ограниченията против замърсяването от битовото отопление ще се изчерпят към този момент с даването на 30 " екологични " печки на небогати семейства в Нови Искър.

Преди седмица Министерство на околната среда и водите регистрира относително наблюдаване на въдуха в София, което съумя да записва единствено едно превишение на нормите за фини прахови частици. Периодът, който беше определен обаче, се характеризираше с надалеч по-добри атмосферни условия от нормалните през зимата в столицата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР