Замърсяването на въздуха в Русе обсъдиха министърът на околната среда

...
Замърсяването на въздуха в Русе обсъдиха министърът на околната среда
Коментари Харесай

Натискат големите предприятия в Русе да инвестират в екология

Замърсяването на въздуха в Русе разискаха министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов.

Кметът на Русе изясни, че чистотата на въздуха е измежду най-големите екологични проблеми в града, а популацията е извънредно сензитивно по отношение на замърсяването.

Според Стоилов изпускането на миризми става от време на време, само че това провокира остра реакция на популацията. Сред най-големите замърсители се сочи предприятието " Монтюпе " ЕООД - френска индустриална група за производството на алуминиеви произведения за автомобилната промишленост.

Компанията би трябвало да отговори на екологичните условия, акцентира министър Димов. По информация от кмета предприятието има почти 100 млн. евро оборот годишно и дава работа на 100 индивида.

Димов и Стоилов акцентираха,че с такова движение на работа, компанията би трябвало да влага и в екология.

Кметът на Русе срещна министър Димов с обособяването на четири индустриални зони в Русе. Целта е градът да си възвърне славата на промишлен център. Навлизането на вложители край Дунав се развива бурно, увери Стоилов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР