Замърсяването на въздуха в големите градски среди е проблем, който

...
Замърсяването на въздуха в големите градски среди е проблем, който
Коментари Харесай

Забраняват стари коли в центъра на София

Замърсяването на въздуха в огромните градски среди е проблем, който от дълго време чака своето позволение. У нас, столицата постоянно е посочена като един от градовете с най-мръсен въздух в целия свят, където фините прахови частици се замерват.

С цел възстановяване качеството на въздуха в огромни градски среди.

След дълго отсрочване от 1 декември тази година се вкарват нискоемисионни зони в центъра на София. С тях се лимитира достъпа до центъра на столицата на най-замърсяващите коли от първия и втори клас. В първа категория попадат коли на дизел над 20 години и на бензин над 30 години.
Забраната ще важи от 1 декември до края на февруари всяка година, в необятния център на София, самостоятелен като дребен кръг, се не разрешава влизането на най-замърсяващите коли.

Кого визира възбраната за влизане на остарели коли в центъра през зимния интервал?

Забраната не визира живеещите в зоните, както и хората с увреждания, които имат издадени стикери за преференциално паркиране, които по данни на общината са над 15 хиляди.
За извършители ще наблюдават камерите в града. Санкциите ще се постановат според Закона за чистотата на атмосферния въздух на притежателя на автомобила или на лицето, на което е възложен за прилагане.

Къде важи възбраната?

С решението центърът на София се разделя на две зони в които рестриктивните мерки за влизане ще са в действие за зимния сезон:
Зона " Малък кръг " – сред булевардите: „ Васил Левски “, „ Сливница “ и улица „ Опълченска “. От 1 декември 2023 година ще влязат в действие рестриктивните мерки за най-замърсяващите коли от първа екологична група. Година по-късно същите ограничавания ще важат и за колите от втора екологична група.
Зона „ Голям кръг “ – оградена от булевардите „ Сливница “, „ Данаил Николаев “, „ Ситняково “, „ П. Яворов “, ул. „ Атанас Дуков “, бул. „ Х. Ибсен “, бул. „ П. Ю. Тодоров “, бул. „ И. Е. Гешов “ и бул. „ Константин Величков “, се планува да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде неразрешено влизането на най-замърсяващите коли от първа екологична група, а от декември 2027 година – и за тези от втора екологична група.

Какъв е международният опит?

В повече от 300 града в Европа се ползват нискоемисионни зони, те са потвърдили своята успеваемост и принос към възстановяване на чистотата на атмосферния въздух. В Столичната община се ползва стратегия от 82 ограничения за възстановяване на въздуха, като нискоемисионните зони са една от тях.

Какво може да очаквате от Екометал инженеринг в тази връзка?

Компанията повече от 20 години и има богат опит при изчистването на модерната градска среда от изоставени, ненужни, излезли от приложимост и всевъзможни други МПС-та.
Осигуряваме безвъзмезден превоз за колите, както и взимане от адрес на клиента, като имаме подготвеност да извозваме коли даже в същия ден, в който бъдат декларирани през уеб страницата ли или в кол-центъра при нашите диспечери.
За всеки закупен автомобил издаваме документ за бракуване –
, важащо пред КАТ.
Работим без почивен ден, в това число събота и неделя, оптимално облекчавайки Ви в това да намерите време, с цел да предадете остарялата си и ненужна кола за скрап. Заплащаме в брой на място, по време на извозването, всеки автомобил с цялостна документи, с цел да Ви е елементарно бързо да бъде отписан по-късно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР