Замърсяването на въздуха в 339 големи града в Китай е

...
Замърсяването на въздуха в 339 големи града в Китай е
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в Китай е намаляло през 2021 г. с 9,1 на сто спрямо 2020 г.

Замърсяването на въздуха в 339 огромни града в Китай е намаляло през 2021 година и междинната централизация на фини прахови частици (известни като PM2,5) е спаднала по отношение на миналата година с 9,1 на 100 до равнища от 30 микрограма на кубически метър. Това сочат публични данни на китайското държавно управление, огласени през днешния ден и представени от Ройтерс.

"Временният " стандарт за непорочност на въздуха в Китай е до 35 микрограма, до момента в който рекомендацията на Световната здравна организация е до 5 микрограма на кубик въздух. В обичайно обхванатия от смог район Пекин-Тянцзин-Хъбей концентрацията на PM2,5 предходната година е била 43 микрограма, с 5,7 по-малко от миналата.

Справянето със замърсяването на въздуха е народен приоритет поради Зимните олимпийски игри, които стартират по-късно тази седмица в Пекин и Хъбей. От китайското министерство на екологията настояват, че междинната централизация на главните замърсители - така наречен партерен озон, серният двуокис, водородният двуокис и въглеродният двуокис - е спаднала през предходната година в 339 следени града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР