Замърсяването на въздуха трябва да бъде считано за нарушаване на

...
Замърсяването на въздуха трябва да бъде считано за нарушаване на
Коментари Харесай

ООН: Мръсният въздух е нарушение на човешките права

Замърсяването на въздуха би трябвало да бъде считано за нарушение на човешките права, разгласи докладчикът на Организация на обединените нации Дейвид Бойд, оповестява Департамента по обществената информация на организацията.

Сега считаме, че замърсяването на въздуха е проблем от сферите на опазването на здравето и опазването на околната среда.

Но съгласно отчет на Организация на обединените нации, замърсяването би трябвало да стартира да се преглежда като нарушение на човешките права.

Поне 600 хиляди от 7-те милиона, които умират прибързано поради мръсния въздух са деца, написа Бойд в отчета си.

“За да сложим нещата в вероятност, 7 милиона души годишно са повече жертви, в сравнение с взимат войните, убийствата, туберкулозата, маларията и СПИН, взети дружно ”, споделя специалистът.

Докладът на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, който беше показан в Женева, показва и решения на казуса.

В документа са изложени редица съответни стъпки, които държавните управления по света могат да създадат, с цел да лимитират замърсяването на въздуха.

Една от тях преустановяване на потреблението на въглища като гориво на електроцентралите.

Според отчета, това е изпълнимо във всички развити страни до 2030 година

Понеже в обособените елементи на света има разлики в основните източници на замърсяване, ефикасна съответна мярка за битката с мръсния въздух може да бъдат прецизни наблюдения и обучителни акции.

“Определянето на основния замърсител на въздуха, образоването на популацията по казуса и привличането на жителите към тематиката могат да дадат резултат ”, написа Бойд.

Това би трябвало да се комбинира с регулации, единни стандарти и наказания за нарушение на разпоредбите.

“Замърсяването на въздуха и смяната в климата са непосредствено свързани. Взимането на ограничения за първото, в случай че бъде направено вярно, ще даде резултат и в ограничението на второто ”, споделя Дейвид Бойд. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР