Замърсяването на въздуха от отопление и транспорт представлява значителен проблем

...
Замърсяването на въздуха от отопление и транспорт представлява значителен проблем
Коментари Харесай

Проект за 16.7 млн. евро за подобрение качеството на въздуха

Замърсяването на въздуха от отопление и превоз съставлява забележителен проблем в България. Близо 90% от градското население е изложено на несъразмерни равнища на фини прахови частици (ФПЧ10) през 2016 година, което е доста над междинното за Европейския съюз, предава " Фокус ".

Нивата на фини частици и бензоапирен също доста надвишават целевите стойности в доста градове, оповестява предсавителството на Европейската комисия в България .

Проектът LIFE IP CLEAN AIR сплотява шест огромни общини, като построява потенциал за осъществяване на стратегии за качество на въздуха, както се изисква от Директивата по отношение на качеството на атмосферния въздух и националното законодателство.

Например, планът ще пилотира подмяната на замърсяващи системи за отопление на семействата и ще изготви национални рекомендации за прекосяване към различни форми на отопление. LIFE IP CLEAN AIR ще бъде катализатор за активизиране на структурно финансиране от Европейски Съюз и национални фондове на стойност към 1,4 милиарда евро общо.

Очаква се плана да способства за качество на въздуха, което дава отговор на законовите условия в общините София, Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора, в които живее една трета от популацията на България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР