Замърсяването на въздуха е причина за смъртта на 790 000

...
Замърсяването на въздуха е причина за смъртта на 790 000
Коментари Харесай

790 хил. души умират преждевременно заради лошия въздух в Европа

Замърсяването на въздуха е причина за гибелта на 790 000 индивида всяка година в Европа и 8,8 млн. по целия свят, което е двойно повече от предходните изследвания, твърди и проучване, което бе показано в понеделник.
Между 40% и 80% от смъртните случаи са в резултат на сърдечен удар, инсулт или различен вид сърдечно-съдови болести, породени от смок. Това са изводите на учените, написа БГНЕС.
Средно статистически токсичния коктейл от газове от коли, промишленост и земеделие редуцират живота на тези, които умират прибързано с 2.2 години.
" Това значи, че замърсяването на въздуха предизвиква повече гибел на година от тютюнопушенето, което съгласно Световната здравна организация е отговорни за гибелта на 7.2 милиона смъртни случая през 2015 година Тютюнопушенето може да се избегне, само че замърсяването на въздуха, не. ", споделя главния създател на труда Томас Мюнзел, професор от Медицинския университет в Майнц, Германия.
Фини и едри частици азотен диоксид (NO2), серен диоксид (SO2) и озон (O3) също са свързани с когнитивните функционалности, продуктивността на труда и просветителните резултати.
Проучването, което е оповестено в Европейския сърдечен вестник се концентрира върху Европа, само че тези статистически способи са използвани и в останалия свят. Проучванията за неевропейските страни ще бъдат оповестени настрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР