Замърсяването на океаните е един от най-сериозните екологични проблеми в

...
Замърсяването на океаните е един от най-сериозните екологични проблеми в
Коментари Харесай

Adidas изгради плаващ корт в Големия бариерен риф


Замърсяването на океаните е един от най-сериозните екологични проблеми в актуалния свят, който обаче не постоянно получава нужното внимание от страна на медиите и обществото. Adidas обаче реши да опита да промени това.

Германският състезателен колос построи плаващ корт, който през вчерашния ден бе пуснат на вода в Големия бариерен риф в Австралия. Проектът, носещ името „Рециклираният плаващ тенис корт“ е осъществен в колаборация сред Adidas и австралийската неправителствена организация Parley for the Oceans.

Както демонстрира името, кортът е построен от рециклирани пластмасови боклуци, извадени от океанските води. Той ще плава по територията на целия риф, като задачата на това е да бъде привлечено допустимо най-голямо внимание върху пагубния резултат, който замърсяването на водните басейни би могъл да има върху цялата планета.

От Adidas отиват даже по-далеч. От немската компания обявиха, че са изцяло отдадени на идеята за намляване на равнището на пластмасови боклуци в международен мащаб и затова най-късно до 2025 година ще бъде изцяло прекратено потреблението на полиестер при направата на техните артикули.

След като няколко австралийски звезди изиграха показателен мач на корта, той ба дарен на локално учебно заведение. По време на събитието бе показана и новата линия спортни дрехи на Adidas, направени напълно от рециклирани материали. Именно с тeзи модели играят и част от тенисистите, участващи на Откритото състезание на Австралия.

„Събираме пластмасови боклуци от обитаемоте места по крайбрежието, след което ги рециклираме и ги трансформираме в прежда. От началото на тази седмица можете да видите нашите спортисти с тези екипи на кортовете на Australian Open. Нашето предпочитание бе да използваме най-голямото спортно събитие на нашия континент като опция да покажем на целия свят хубостта на Големия бариерен риф“ – показа Шанън Морган, районен шеф на Adidas за територията на Австралия и Нова Зеландия.

Сред тенисистите, играещи е скипите на немския бранд, са Александър Зверев, Стефанос Циципас, Гарбине Мугуруса и Мария Сакари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР