Замърсяването на градската среда е един от основните проблеми, пред

...
Замърсяването на градската среда е един от основните проблеми, пред
Коментари Харесай

Район “Оборище” и Сердика Център стартират съвместна инициатива за почистване

Замърсяването на градската среда е един от главните проблеми, пред които актуалното човечество е изправено. Тези проблеми са в резултат на мръсния въздух, изхвърлянето на боклуци и редица други фактори, които въздействат отрицателно, както на околната среда, по този начин и на нас самите.

Особено в огромни градове като София тези проблеми са съвсем неизбежни, само че всеки един от нас може да направи дребни стъпки в посока облагородяване на градската среда.

Именно това е и задачата на новата взаимна самодейност на столичния регион „ Оборище “ Сердика Център, която освен ще обърне внимание на най-замърсените точки в квартала, само че и ще въодушеви локалните поданици да се включат в тяхното разчистване. Целта е, с обединените старания на жители, институции и бизнес, да се сътвори една по-добра среда за живот за сегашните и идните генерации.

За тази цел, всеки локален жител може да попълни особено направената анкета, в която да уточни кои са местата в регион „ Оборище “ – градинки, междублокови пространства, които най-често се нуждаят от разчистване, както и да уточни дали би се присъединил в доброволческа акция за разчистване на индикираните нечисти точки.

След като локалните жители дефинират кои са най-проблемните места в региона, в допълнение ще бъде обявена точната локация за събитието по разчистване, в което присъединяване ще вземат локални поданици и чиновници на регион „ Оборище “ и Сердика Център.

Район „ Оборище “ се стреми да основава повече начинания, в които жители, институции и бизнес се сплотяват. Следващата стъпка на плана е да се включат и децата от учебните заведения в региона и към този момент има интерес и текат записвания. Само персоналният образец на възрастните, води до вярно държание на децата във връзка с запазване на средата, в която живеем.

Инициативата е част и от дълготрайните старания на комерсиалния център за запазване на околната среда и дейностите в посока подобряването на качеството на живот за жителите в регион Оборище.

Като част от своите старания, Сердика Център е съдействал за обновяването на зелените площи в междублоковите пространства, обновяването и озеленяването на улици наоколо до мола, както и обогатяването на квартала с общо 120 дървета и 11 780 декоративни шубраци.

Можете да допринесете за облагородяването на регион “Оборище” като попълните анкетата тук:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР