Замърсяването на Черно море по-скоро нараства, отколкото да се свива.

...
Замърсяването на Черно море по-скоро нараства, отколкото да се свива.
Коментари Харесай

Министър Юлиан Попов: Ако има проблем със замърсяването на водата в Черно море, той не е свързан с Украйна

Замърсяването на Черно море по-скоро нараства, в сравнение с да се свива. Ако има някакъв проблем със замърсяването на водата обаче, той не е обвързван с Украйна. Това сподели пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

Министерство на околната среда и водите е ангажирано с европейското финансиране на водни цикли, а не с създаване, изграждане и поддържане на пречиствателни съоръжения. Това е отговорност на общините и ние непрестанно работим с тях, с цел да ги подканим да имат съответни планове, с цел да не се стига до сходни проблеми, разяснява министърът появилите се разбори в обществените мрежи за нечисти плажове по Южното Черноморие.

По отношение на проблема с " Топлофикация Габрово " Юлиан Попов сподели, че още през февруари е наложена насилствена административна мярка за преустановяване на работата на централата поради тежко и неприемливо замърсяване и това докара до възбрана за опериране на въглищната част от инсталацията.

" Самата възбрана не е задоволителна, тя би трябвало непрестанно да се поддържа и да се следи. Собственикът си отдръпна настояването за лиценз и на процедура с тази топлофикация в това ѝ положение въпросът е завършен и се надявам, че е завършен, само че сходни съоръжения има и на други места и би трябвало да се работи върху тях ", разясни екоминистърът.

Той акцентира, че би трябвало да работят голям брой институции координирано и те се поддържат политически и експертно, с цел да може в бъдеще да се оправят с сходен вид неприемливи нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР