Зам.-шефът на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев ще обжалва

...
Зам.-шефът на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев ще обжалва
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев обжалва гаранцията от 50 000 лева

Зам.-шефът на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев ще апелира паричната гаранция от 50 000 лв., заяви през вчерашния ден юристът му Иво Найденов. Сумата бе наложена от прокуратурата, откакто на зърнения необут бяха повдигнати две обвинявания. Едното е, че е оказал помощ на Димитър Желязков-Очите да се укрие, а второто – за противозаконни муниции. Бенчев бе задържан дружно с Желязков в Истанбул. Оказа се, че на негово име били резервирани стаите в хотела, където бе хванат Очите.

“За мен това е безумна гаранция. Какво значи това дали човек има благоприятни условия или няма. В извънредно сметка би трябвало да е съобразена и с него – каква е заплахата, вероятността да се укрие или да попречи на следствието ”, сподели юрист Найденов. Според него сумата била прекомерно висока и имало по-тежки каузи, по които били определяни доста по-малки гаранции.

Самият Бенчо Бенчев съобщи преди дни, че не е направил закононарушение. “Не съм нарушил законите на страната, почтен съм. Омерзен съм от обвиняванията ”, сподели зам.-шефът на общинският съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР