Зам.-ръководителят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че

...
Зам.-ръководителят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че
Коментари Харесай

Медведев: Москва ще приеме разполагането на британски войски в Украйна за обявяване на война

Зам.-ръководителят на съветския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предизвести, че Москва ще счита всеки ход на Англия, обвързван с разполагане на войски в Украйна, за оповестяване на война против Русия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Бившият съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев, който сега е и водач на ръководещата партия " Единна Русия ", направи изказването си в отговор на визитата на английския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак заяви, че финансовата поддръжка за Украйна ще бъде увеличена, с цел да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

" Сунак дойде в Киев за сключване на " историческо съглашение в областта на сигурността. Как би се отнесла запазната общност, в случай че английската делегация беше попаднала в центъра на Киев под обстрела на касетъчни бомби, както се случи с мирните поданици на нашия Белгород ", попита Медведев в Телеграм.

" Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, схващат, че разполагането на техен формален боен контингент в Украйна ще бъде еднакво на оповестяване на война против страната ни ", написа още Медведев.

Медведев постоянно прави остри обществени изявления, които съгласно дипломати са симптом за съществуването на ястребски настройки измежду ръководещите кръгове в Кремъл, отбелязва Ройтерс. Вчера той предизвести, че всяко украинско нахлуване против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединени американски щати и техните съдружници, ще докара до риск от нуклеарен отговор от страна на Москва

Медведев загатва украинската ракетна офанзива против цивилни в Белгород, ситуиран в Южна Русия, който се намира покрай украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който приказва Медведев, Русия съобщи, че минимум 20 души са били убити, измежду които и две деца, а 111 души са били ранени при " безразборни " украински удари с касетъчни муниции.

Украинският новинарски портал " РБК-Украйна " цитира неназовани източници, съгласно които украински сили са поразили военни цели в Белгород в отговор на масирана съветска бомбардировка на украински градове предходния ден.

При ръководството си като президент в интервала 2008 - 2012 година Медведев бе одобряван от Запада като демократичен реформатор, само че в този момент е един от най-големите антизападни ястреби в Кремъл, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР