Зам.-председателят на последния парламент Татяна Дончева цитира фалшива новина по

...
Зам.-председателят на последния парламент Татяна Дончева цитира фалшива новина по
Коментари Харесай

Дончева използва фалшива новина срещу Герджиков и му се извини

Зам.-председателят на последния парламент Татяна Дончева цитира подправена вест по адрес на претендента за президент Анастаст Герджиков. Пред Българска национална телевизия тя цитира извадки от негова тирада във връзка присъждането на почетната купа " лекар хонорис идея " на някогашния министър председател Бойко Борисов от Софийския университет (СУ), чийто ректор е Герджиков.

Дончева назова професора, който ще бъде подсилен от ГЕРБ, " правоверен гербаджия " и съобщи, че той би бил неосъществим съставител на държавно управление, тъй като няма опит.

Малко по-късно по телефона се включи самият Герджиков. Той съобщи, че Дончева лъже и наскърбява него и университета, който в никакъв случай не е присъждал почетната купа на Борисов.

" Не е правилно, че СУ е присъдил купата почетен лекар на господин Борисов, не е правилно и че съм приказвал славословия за него. Очаквам госпожа Дончева да се извини ", съобщи той.



Дончева отговори, че ще ревизира информацията и в случай че е сбъркала, ще се извини. Малко по-късно тя написа опрощение във фейсбук.

Фалшивата вест, че Борисов е " лекар хонорис идея " на СУ се върти из конгреси обществени мрежи от няколко дни. Подобна купа не е присъждана на някогашния министър председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР