Зам.-председателят на партия ГЕРБ Даниел Митов коментира в кулоарите на

...
Зам.-председателят на партия ГЕРБ Даниел Митов коментира в кулоарите на
Коментари Харесай

Даниел Митов в НС: Няма опасност за България след взривовете в Полша

Зам.-председателят на партия ГЕРБ Даниел Митов разяснява в коридорите на Народното събрание ескалацията на напрежението в международен мащаб и ракетите, умъртвили двама души в Полша.

" Преди да показваме терзания, би трябвало да се открият обстоятелствата. Ясно е, че през вчерашния ден Руската федерация обстреля територията на цяла Украйна с най-големия брой ракети от началото на войната. В същия ден се получава на няколко километра от украинската граница гърмежи в Полша, за които има съмнения, че са от ракети.
 
Естествено обаче би трябвало да се види траекторията на ракетите, тяхното произвеждане, това са обстоятелства, които могат да се открият. Както виждате, всички страни работят доста внимателно, тъй като преди да се открият обстоятелствата, не би трябвало да се подхващат недомислени дейности ", разгласи той.
 
" Когато сме наясно с цялата фактология, тогава могат да се създадат по-категорични изказвания дали ще има среща свикана по член 4 от Вашингтонския контракт, или разисквания по кое време и по какъв начин. Аз не мисля, че има каквато и да е било заплаха за нашата страна.
 
Разбира се, че показваме взаимност със съдружниците си - Полша е наш съдружник. Каквото е належащо като позиция и помощ, ние сме подготвени да го предоставим сега, а полското държавно управление би трябвало да излезе със съответните обстоятелства и изказвания, тъй че да можем да се ориентираме в ситуацията ", добави Даниел Митов.
 
" Когато имаме мандат, ще имаме подготвеност с кандидат-премиер ", приключи той - разяснявайки процеса по лъчение на държавно управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР