Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов реагира

...
Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов реагира
Коментари Харесай

Валери Симеонов за Данаил Кирилов: Честен човек беше принесен в жертва като при варварските племена

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов реагира остро против оставката на министъра на правораздаването Данаил Кирилов, която съгласно него е подадена под напън.

" Това са проблеми на ГЕРБ. За страдание, следващият стойностен човек е потиснат и обруган. Това е човек почтен, човек, който никой в никакъв случай не би могъл да упрекне в корупция или в каквото и да е било друго ", разяснява някогашният вицепремиер.

Според него ръководещите са се поддали на натиска на протестиращите и НФСБ изрично няма да поддържат тази оставка, която по закон би трябвало да бъде гласувана в Народното събрание.

" Заради медийни изявления и поради натиска на една шепа кресливи претенденти за власт, им се придвижва такава жертва. Извинявайте, това просто ми припомня варварските племена, когато се пренасяли човешки жертви с молитва за дъжд ", акцентира Симеонов.

Официално претекстове за решението на Данаил Кирилов, който до преди дни взе участие в написването на новата Конституция, препоръчана от ГЕРБ, не бяха оповестени от Министерски съвет. Самият той към този момент отхвърля да разяснява. Сигурно е, че ще остане на поста до 2 септември, защото депутатите са във почивка до тогава.

По време на ремонта на държавното управление при започване на митингите министър председателят Бойко Борисов не в профил Данаил Кирилов. Тогава той освободи от поста финансовия министър на Владислав Горанов, който бе сменен от здравния - Кирил Ананиев. На негово място в Министерство на здравеопазването застана шефът на Александровска болница Костадин Ангелов.

Борисов се раздели и с министъра на стопанската система Емил Караниколов, чието място зае заместникът му Лъчезар Борисов.

Вицепремиерът Марияна Николова, за която е известно, че е близка на Валери Симеонов, пък оглави министерството на туризма на мястото на Николина Ангелкова, която бе заменена без да бъдат изтъкнати никакви претекстове.

За вътрешен министър беше определен Христо Терзийски, който също смени досегашният си началник Младен Маринов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР