Зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин за пореден

...
Зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин за пореден
Коментари Харесай

Вигенин: От нас никой не е поискал да даваме военна помощ на Украйна - нито от НАТО, нито от ЕС

Зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин за следващ път съобщи, че партията му е срещу даването на военна помощ на Украйна.

" От Българска социалистическа партия считаме, че даването на военна помощ с темперамент на нападателни оръжия и муниции е ангажиране на България в спора в Украйна - нещо, което българските жители не желаят ", сподели той в " Панорама ".

" От нас никой не е изискал сходно нещо - нито от НАТО, нито от Европейски Съюз. Украйна може да желае всичко, само че от гледна тока на това, че държавното управление и Народното събрание ръководят от името на българските жители, а не на някой различен, е редно да се съобразим с преобладаващото мнение ", съобщи той.

Подчерта, че България поддържа Украйна със забележителна филантропична помощ и може да направи още повече по този въпрос:

" Бежанците, останали тук в България, към този момент са над 70 000 - това е повече от 1% от популацията и повече от градове като Велико Търново и Благоевград. Над 25 000 са децата единствено - и ние вършим всичко допустимо те да се усещат спокойни тук ", сподели Кристиан Вигенин.

Българска социалистическа партия изрично поддържа декларацията на Народното събрание отвън частта със глобите против Русия, акцентира Вигенин. В тази декларация се декларира, че Народно събрание осъжда експанзията.

" През последните седмици сме очевидци на една извънредно нападателна агитация и от двете страни - има хора, безусловно отровени от тази агитация. Тук е огромният проблем - мой персонално, само че и на Българска социалистическа партия - да се опитаме да намерим някакъв общ терен за българското общество, тъй като то е дотам разграничено, че това в действителност е най-големият ни проблем ", счита депутатът.

България нито продава оръжия на Украйна, нито те се дават под някаква скрита форма, съобщи още той.

Другата седмица социалистите ще разгласят коя от двете кандидатури за Българска народна банка поддържат другата седмица. Според Българска социалистическа партия обаче още има време, в което двамата претенденти да се отдръпват и обединението да се сплоти към една кандидатура.

" За нас съществуването на две кандидатури за Българска народна банка от нашата коалиция не е положително решение и съжаляваме, че се стигна дотук ", сподели Кристиан Вигенин.

Коментира и спекулациите във връзка с ветото за еврочленството на Северна Македония:

" Не може да има решение без ангажимент на 4-те партии в обединението, без решение на Народното събрание. Ако в оставащото време не стигнем до допустими решения на база към този момент признатите позиции - просто ветото няма да бъде вдигнато ", катагоричен бе Вигенин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР