Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов

...
Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов
Коментари Харесай

Валери Симеонов с парламентарна делегация при нашите сънародници в Украйна за най-мащабното българско събитие

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов и националният представител от патриотичната партия Йордан Апостолов ще вземат присъединяване в най-мащабното българско събитие за нашата диаспора в Украйна – IX-я Събор на българите.

Народните представители от НФСБ са в град Мелитопол, Запорожка област по покана на Асоциацията на българите в Украйна. Те ще проведат поредност от срещи като част от дейната си работа за поддръжка на българските общности зад граница.

Проявите са в границите на два дни – на 11 и 12 септември.

Това е Събор, който носи в своята история полезностите на националния дух, удостояване на традициите и родовите корени. Важната му цел е обединяването на българската диаспора, възраждането и развиването на майчиния език, приобщаването на младото потомство към културно-историческите полезности, акцентира в поканата си до Валери Симеонов и народните представители от НФСБ Антон Киссе, президент на Асоциацията на българите в Украйна.

В рамките на Събора ще се организира XV-та Международна научно-практическа конференция „ Българите в Северното Причерноморие “, в която ще вземат присъединяване близо 60 учени от Украйна, България и Молдова. Ще се включат и креативен сформира на наши сънародници от трите страни. Ще бъдат проведени изложения навън, отдадени на българската просвета, обичай и кухня.

На 11 септември ще бъде открит бюст-паметник на българския народен воин Хаджи Димитър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР