Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин

...
Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин
Коментари Харесай

Вигенин: Ще се срещнем с Габровски, за да му кажем лично, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ

Зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин съобщи, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, само че ще отидат на срещата с проф. Николай Габровски и ще му го кажат персонално.

Не считаме, че е пристигнал моментът за връщането на ГЕРБ във властта. ГЕРБ не са посочили по никакъв метод, че са се поучили от предишното. Хората не са им дали действителен мандат те да ръководят ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Категоричен е, че за Българска социалистическа партия е проблематично да поддържат кабинет, излъчен от ГЕРБ, без значение че личността на проф. Габровски заслужава най-малкото почитание, само че не и в подтекста, в който се слага.

" В политиката би трябвало да има поредност и правила. Нямаме никакво съображение да сме съгласни да поддържаме такова държавно управление, да даваме специалисти в такова държавно управление. Ако ГЕРБ събере нужното болшинство - добре. Ние оставаме съпротива и ще бъдем градивни ", добави още той.

Вигенин разяснява и тематиката за участието ни в Шенген. Посочи, че главният боязън на Австрия е поради броя имигранти, които влизат в страната.

" Тя го изрази почтено. Нидерландия малко по-завоалирано изрази същите терзания. Според двете страни, които не желаят да дадат зелена светлина за приемане на България в Шенген външната граница не се пази задоволително добре ".

По думите му тук има известно двуличие, тъй като, в случай че се види статистиката, ще стане ясно, че България е предотвратила влизането на десетки хиляди имигранти в Европейския съюз. " Вместо да бъде спирана, почтено щеше да бъде Австрия и Нидерландия да кажат - влезте, само че да забележим с какво още можем да ви помогнем ".

Според него би трябвало хладно да разсъдим какво оттук насетне може да се направи и би трябвало да бъдем дейни в двустранната дипломация, защото всички институции са на наша страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР