Зам.-председателят на „Има такъв народ" Тошко Йорданов направи остра критика

...
Зам.-председателят на „Има такъв народ" Тошко Йорданов направи остра критика
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Асен Василев е откраднал интелектуална собственост, не може да бъде министър

Зам.-председателят на „ ИТН " Тошко Йорданов направи остра рецензия против министъра на финансите - Асен Василев.

Йорданов го упрекна във финансови операции, кражба на интелектуална благосъстоятелност и нарушаване на законите при ръководени от него компании.

„ Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България " господин Христо Иванов прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени упоритости и стремежи за интервенция във връзка с състава на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни преди тази декларация по инициирана от "Има подобен народ " среща тук в това Народно заседание политическото управление на нашата партия се срещна с политическото управление на "Демократична България ". От Демократична България изрично обявиха, че няма да имат искания по отношение на личностите, които ще съставляват бъдещата власт ", добави ръководителят на Има Такъв Народ. Според него позицията на „ Демократична България " радикално се е трансформирала.

„ Г-н Христо Иванов от трибуната на Народно събрание си разреши да уточни съответни персони, които би трябвало да седнат в министерски кресла. Той сподели следните имена - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. През 2008 година вложител дава 1,5 млн. $ на "Лесно.ком ", която продава самолетни билети. Тогава изпълнителен шеф е Асен Василев. През 2009 година вложителят отхвърля да налива пари и поражда спор. Тогава Василев дава персонален заем на компанията, а по-късно изисква да му бъде върнат. Тогава компанията банкрутира. След това основава нова компания със същата активност, която взе участие в редица каузи. В процеса на делото, което се води в Лондон, правосъдна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на компанията е изработен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Той признава откраднатата интелектуална благосъстоятелност, а това е прието и от Лондонски съд ", разяснява Йорданов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР