Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Цветанов и Карадайъ отричат да им е оказван натиск от Турция за Закона за вероизповеданията


Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обявиха пред публицисти в Народното събрание, че не им е оказван напън от Турция за измененията в Закона за вероизповеданията. Двамата бяха вносители на законопроекта. Коментарът е във връзка информация в медиите за възможна интервенция на Турция по въпроса.

"В политиката всеки има своята независимост да прави своите изявления и да бъде чут от своите гласоподаватели. Аз споделям, че като ръководител допреди часове на ПГ на ГЕРБ не е оказван напън ", съобщи Цветанов. "Категорично не. И по никакъв мотив не съм чувал позиция от страна на Турция по тематиката за Закона за вероизповеданията. Законът беше дискутиран доста, имаше работна група и вие знаете, че имаше доста по- рестриктивни текстове първоначално, след това на база диалозите, които бяха извършени с всички представители на вероизповеданията в България, ние постигнахме това, което беше признато през вчерашния ден ", сподели Цветанов.

По тематиката с даренията той напомни, че на среща с патриарха и митрополитите ясно е било декларирано, че църквата желае даренията да останат. Преекспонира се една тематика, която считам, че е за обслужване на политически цели, добави той.
Мустафа Карадайъ също отхвърли да е имало напън. "Нямам информация да е имало въздействие. Върху нас не е имало даже и опити да има въздействие ", сподели Карадайъ и уточни, че дебатът по приемането на закона е бил обществен и всички заинтригувани страни са взели участие в него. Доколкото знам, в неделя в Турция има избори, добави Карадайъ.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР