Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е разговарял днес сутринта с

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е разговарял днес сутринта с
Коментари Харесай

Цветанов казал на Борисов да сме солидарни с Европа за "Скрипал"

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е разговарял през днешния ден сутринта с премиера Бойко Борисов по дипломатическия въпрос по случая " Скрипал ". В работен, градивен разговор Цветанов е изразил мнението си, че България би трябвало да бъде солидарна с европейското семейство и с евроатлантическите страни. Подобно по думите му е мнението на демократичната общественост и на огромна част от ГЕРБ.

За диалога заяви самият Цветанов в Народното събрание през днешния ден, само че не сподели каква е била реакцията на Борисов, а разяснява единствено, че " министър председателят има необикновено възприятие за отговорност, възприятие да чува другите отзиви ".

В последните дни най-малко 23 страни оповестиха, че ще експулисират съветски дипломати в символ на взаимност с Англия поради покушението против съветския сътрудник Сергей Скрипал, осъществено на нейна земя. За дипломатите, които ще бъдат прогонени, се счита, че работят като шпиони, отбелязва организация " Ройтерс ".

България към момента няма публична позиция по въпроса, само че се чака на следващия ден Борисов да беседва с изключителния и пълномощен дипломат на страната в Руската федерация Бойко Коцев, който бе привикан в София около случая.

" Ние би трябвало да застанем солидарно зад евроатлантическата общественост. В противоположен случай България може да бъде изолирана ", сподели Цветанов през днешния ден в израз на мнението на демократичната общественост и доста огромна част от ГЕРБ. Той обаче не пожела да разгласи дали това изрично значи експулсиране на съветски дипломати, а сподели единствено, че това ще е тежко управническо решение на изпълнителната власт. Попитан, разгласи, че не сме поемали ангажимент за експулсиране.

По мотив особеното мнение на съдружния сътрудник Волен Сидеров, който желае обединението да се събере и да реши въпроса, Цветанов разгласи: " Уважавам всяка друга теза. Аз не мога да се дразня на Волен Сидеров. Може да показва мнение, само че това не кореспондира с съдружния ни ангажимент. " Той сподели още, че скоро ще има съдружен съвет.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (82)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР