Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията

...
Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията
Коментари Харесай

Екипът на Радев не допуснал Цветанов и други политици на среща с кмета на Свищов

Зам.-председателят на ГЕРБ и началник на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, дружно с други политици, не е бил позволен на срещата на президента Румен Радев с кмета на Свищов Генчо Генчев. Това се разбра след среща в града във връзка 140 година от освобождението му от турско иго.

По-рано през днешния ден от Горна Оряховица президентът Радев се изрече остро по адрес на Цветанов поради изказаната от него теза, че към този момент има задоволително подозрения, че президентът Радев е защитил решението за пазаруване на шведски изтребители " Грипен ".

На срещата с изключение на Цветанов не са били позволени още регионалният шеф на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният шеф Детелина Борисова, ръководителят на Националното съдружие на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и националният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова. За това заяви, представен от организация " Фокус ", Кристиян Кирилов, ръководител на Общински съвет – Свищов.

" Останахме сюрпризирани ", декларира Кирилов. Той посочи, че като ръководител на Общинския съвет е взел участие на срещата, а на нея са били обсъждани проблеми на община Свищов, които касаят града и общината – пътна инфраструктура, болнични заведения и други

По-късно, още веднъж представен от " Фокус ", Цветанов разяснява, че това е станало по решение на президента и неговия екип. Не считам, че в днешния ден, когато честваме 140 години от Освобождението на първия български град, би трябвало да обръщаме внимание на сходен метод и решения, които взима президентската институция, добавя Цветанов.

Не считам, че в днешния ден, когато честваме 140 години от Освобождението на първия български град, би трябвало да обръщаме внимание на сходен метод и решения, които взима президентската институция.

На въпрос било ли е обяснено каква е повода за недопускането му на срещата, той разяснява: " Не, несъмнено. Подобни срещи са правени и в други градове, когато има засичане с президентската институция. Мога да дам за образец Враца на 1 юни. Тогава имаше сходна работна среща, на която присъстваше и кметът и регионалният шеф, на която имаше конструктивен диалог, даващ опция за търсене на решения на поставените въпроси ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7330)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР