Зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на

...
Зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на
Коментари Харесай

Цветанов: Европейската перспектива за Западните Балкани е без алтернатива

Зам. - ръководителят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила взе участие във форума „ Толерантността в Западните Балкани: ключ към Европа “, който се организира в Националния замък на културатата.

Форумът е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Организатори на събитието са евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Асим Адемов.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

„ Европейската вероятност за Западните Балкани е без конкуренция “, сподели Цветанов. „ Темата приемливост на Западните Балкани е един от главните акценти и на нашето българско председателство. Стараем се да реализираме максимума от това да кажем, че европейската вероятност е без конкуренция за Западните Балкани. Западните Балкани са в сърцето на Европа както политически, по този начин и стопански. Убеден съм, че с всички политики, които се осъществят и идната декларация, която ще бъде призната на 17 май, ще бъде явен знак за Западните Балкани “, съобщи Цветанов.

Когато се приказва за приемливост, икономическо развиване и съгласуваност, няма по какъв начин да не се спомене сигурността, подсети той. „ Точно за това мога да кажа, че дебатирахме и многогодишната стратегия на Европол, като там главният акцент беше взаимоотношението и връзката със Западните Балкани. Западните Балкани са част от общата групова сигурност на Европа “, сподели още Цветанов.

„ Ние желаеме нашето председателство да бъде запомнено като Балканското председателство “, бяха думите на министъра на европредседателството Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила. „ За напълно малко време успяхме да променим отношението на европейските ни сътрудници към нашия район. Днес тематиката за Западните Балкани е припозната от всички тях и към този момент не се възприема единствено като приоритет на европредседателството, а като акцент в европейския дневен ред “, безапелационна бе тя.

„ Нека знаем каква е историята на нашия континент. Никога не трябва да повтаряме грешките от предишното. Затова главната цел на Европейски Съюз е мирът. Никога повече не би трябвало да има война на европейска земя “, акцентира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.
Неговият сътрудник от групата на ГЕРБ/ЕНП в Екологичен потенциал Асим Адемов разяснява, че на Балканите има прелестни хора и ние сме длъжни да го покажем на всички. „ Как чакаме страните от Западна Европа да ни опознаят в случай, че ние самите не знаем доста едни за други “, сподели още Адемов.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР