Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ

...
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

Цветанов за апартамента на Горанов: Не разпитвам колегите си кой с кого си ляга и къде живее

Зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели, че не се тормози от желанието на основния прокурор Сотир Цацаров да предприеме инспекция на финансовия министър Владислав Горанов по сигнала, че живее в първокласно жилище, предоставено му от предприемач.
" Това е напълно обикновено, което е споделил основният прокурор, напълно закономерно е ", разяснява в коридорите на Народното събрание Цветанов.
" Всеки в България може да бъде проверяван въз основата на постъпили сигнали. Когато завърши инспекцията намирам за по-редно да се разяснява ", добави Цветанов.
Той сподели, че не е бил осведомен къде живее финансовият министър. Цветанов акцентира, че не разпитва сътрудниците си кой с кого си ляга и къде живее, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Припомняме, че на 18 ноември Велислав Минеков осведоми в своя Фейсбук профил, че министърът на финансите Владислав Горанов е получил като подаяние първокласен апартамент /180 кв.м./ в елитния столичен квартал " Изгрев " /цени за региона 2500 - 3500 евро- кв.м./. Дарение от обществено известния шеф, корабовладелец и притежател на футболен тим Домусчиев.
" Интересно къде е КОНПИ и прокуратурата. В друга европейска страна това е причина за цялостна килия от арестувани и упрекнати в корупция лица. ", попита Минеков.
На 22 ноември основният прокурор Сотир Цацаров призна, че не знае дали финансовият министър Владислав Горанов живее от 6 години безплатно в апартамент в комплекс " Есте Хоум енд Спа ", който е благосъстоятелност на " Есте пропъртис " ЕООД, дъщерна компания на " Адванс пропъртис " ООД, притежавана от братя Домусчиеви. Става въпрос за комплекс в столичния квартал " Изгрев " и апартамент от 180 кв. метра, по думите на статуя Велислав Минеков във Фейсбук. Още на следващия ден ще стартира инспекция, даде обещание Цацаров, без да бъде питан, че на 8 декември изтича срокът, в който КПКОНПИ би трябвало да се произнесе по проблема.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР