Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си за създаване

...
Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си за създаване
Коментари Харесай

Кюстендил с център за високи постижения в областта професионалното образование в рамките на ЕРАЗЪМ +

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази поддръжката си за основаване на Център за високи достижения в региона на професионалното обучение на територията на Кюстендил, на извършена работна среща с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и регионалния шеф Виктор Янев .
„ Кюстендил има упоритостите в идващия програмен интервал да помогне на всеки един от младежите да изживее умерено своя живот и да извърши своята професионална реализация. С оглед целите на Еразъм +, взаимно с сътрудниците ни от висшето обучение и несъмнено – професионалните гимназии, считаме да аплайваме по тези планове за центрове за високи достижения в региона на професионалното обучение, само че промените, които предвиждате, чакаме да чуем от Вас. Добре пристигнала “, насочи одобрение кметът към зам.-председателя на ЕНП.
„ Прекрасно желание за център за върхови достижения в региона на професионалното обучение. Знаем какъв брой е значимо освен за района, само че и за цяла Европа. Все повече и повече имаме потребност от младежи, които с новите технологии да имат тези умения, които да им разрешат учене през целия живот, само че най-много вероятност за добра реализация, положителни приходи и по тази причина, да могат да градят те самите развиването на личното си отечество. Професионалното обучение и образование ще бъде един от водещите цели на програмата Еразъм +.
Тя е с двойно повишен бюджет – 28 млрд евро, от него съвсем 1/5 ще бъде за професионалното обрование и образование. И в тази връзка, в действителност разчитайте на поддръжка, тъй като задачата е да бъдат построени 50 такива центрове за върхови достижения в цяла Европа “, заяви госпожа Мария Габриел и изрази убеденост, че Кюстендил има силите, гения, концепциите и решенията, които да предложи, тъй че това да се случи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР