Зам.-председателят на Единна народна партия Емил Мечикян внесе сигнал в

...
Зам.-председателят на Единна народна партия Емил Мечикян внесе сигнал в
Коментари Харесай

ЕНП сезира КЗД за мораториума за иновативни лекарства


Зам.-председателят на Единна национална партия Емил Мечикян внесе сигнал в Комисията за отбрана от дискриминация против Мораториума за новаторски медикаменти, натрапен от Министерски съвет в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година и признат от Народното събрание на 29 ноември 2017 година, оповестиха от ЕНП.

Единна национална партия нападна предлагането на Министерски съвет поради правилото, че според от болестта си пациентите в България няма да имат равни благоприятни условия за приемане на най-хубавото лекуване, макар че са здравноосигурени. Според Закона за отбрана от дискриминация това е форма на непряка дискриминация. Единна национална партия се обръща към Комисията за отбрана от дискриминация за формиране на произвеждане и определяне на дискриминация по симптом „ увреждане “ за да се постанови прекъсване на нарушаването и равно отнасяне на всички, както и налагане на наказания или насилствени административни ограничения против нарушителя – Министерски съвет.

След като поискахме несъгласие от страна на президента на републиката Румен Радев и подкрепихме митингите на пациентските организации това е следващата стъпка, с цел да спрем безумието, което се предлага на българския народ против неговите ползи и здравето му, съобщи зам.-председателят на ЕНП Емил Мечикян. Предупреждаваме ръководещото болшинство, че това е следващата, само че не последна стъпка, която сме подготвени да създадем, тъй като всички имат право на живот и ние сме подготвени да пазиме тази полезност непременно, сподели още Емил Мечикян. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР