Зам.-председателят на един от коалиционните партньори - Има такъв народ,

...
Зам.-председателят на един от коалиционните партньори - Има такъв народ,
Коментари Харесай

Коалиционен партньор критикува Кирил Петков, че не е направил интервю за COVID-19 с антиваксър

Зам.-председателят на един от съдружните сътрудници - " ИТН ", Тошко Йорданов употребява парламентарната естрада, с цел да подлага на критика премиера Кирил Петков, че не е направил изявление със експерт, който има подозрения за имунизациите против COVID-19. Това е следващият отпор на партията на Слави Трифонов против изпълнителната власт, в която взе участие, поради начинания за усилване на имунизацията, в това число и въвеждане на така наречен зелени Коронавирус документи в държавната администрация.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков влезе в ролята на публицист и направи със своя консултант по въпросите на COVID-19 проф. Радка Аргирова. В него тя споделя, че поради ниското равнище на имунизация България може да се трансформира в COVID-гето, което ще засегне туризма, стопанската система и опциите за пътешестване. След това еднократна помощ от 75 лева за всеки имунизиран пенсионер над 65 година

Интервюто бе упоменато в спор в Народното събрание по предложение на партия " Възраждане " за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията при въвеждането на противоепидемичните ограничения против COVID-19. Оказа се, че само " ИТН " от ръководещите поддържа решението, а съгласно имунолога Андрей Чорбанов по този начин ще се понижи опълчването на хората с и без зелен документ.

При дебатите депутатът от " Продължаваме промяната " Виктор Насър сподели, че има задоволително информация за имунизациите и даде за образец изявлението на премиера. С думите " Репликирам единия, да се сеща другия " зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов сподели, че щеше да е правилно, че има информация по въпроса, в случай че имаше и изявление със експерт, който има подозрения за имунизациите.

Искрите сред " Продължаваме промяната " и " ИТН " по тематиката продължиха след изявление на ръководителят на здравната комисия доктор Антон Тонев от " Продължаваме промяната " сподели, че до момента в който в цяла Европа се изричат отзиви, че празниците би трябвало да бъдат изкарани непретенциозно и без скупчвания, а в българския парламент се разисква дали да има ограничения. Той прикани да не би трябвало да се потвърждава, че земята е плоска.

" Дали ви наподобявам на човек, който има вяра, че земята е плоска ", отвърна Андрей Чорбанов от " ИТН ", след което поддържа основаването на комисията.

Тъй като не стигна времето, пленарното съвещание приключи без гласоподаване, само че с прочувствено изявление на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Емил Георгиев, който сподели по какъв начин един месец е бил в болница с COVID-19, два дни е бил в кома и е оживял с помощта на лекарите. Той добави: " Сблъсках се с този нечовечен звяр. Не си правете подбив, тъй като ни чака нова вълна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР