Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви, че едно и също

...
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви, че едно и също
Коментари Харесай

ДПС обяви, че наложилото ГЕРБ задкулисие стои зад Петков и Василев

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че едно и също задкулисие е стояло зад ГЕРБ при появяването на партията на Бойко Борисов на политическата сцена и в този момент е зад политическия план на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев. Според нето " Продължаваме промяната " е президентска партия, а властническият модел на Борисовбил сменен от властническия модел на президента Румен Радев.

" През 2009 година със същата експанзия същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам самопризнание от самия кръг. Кръгът " Капитал ", идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница... Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг ", сподели Йордан Цонев пред БНР в неделя.

" Хората не ни пращат авансово в Народното събрание, с цел да има разграничителни линии. Може да има по стратегия, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да вземат участие в идващия парламент в съставянето на държавно управление, това значи, че казваш на 1.5 млн. гласоподаватели – пуснете гласа си, само че ще гледате мача от близко. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разграничителни линии. Която партия завоюва изборите, да показа стратегия, платформа за промени, в случай че откри общ език с други партии, без значение кои са те, да вършат кабинет ", разяснява представителят на Движение за права и свободи.

Относно оповестеното от Движението за права и свободи желание за първи път да излъчи лична кандидат-президентска двойка Цонев сподели, че " с нашите претенденти желаеме да покажем нашата визия за президентската институция ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР