Зам.председателят на ДПС Йордан Цонев се обърна остро към депутата

...
Зам.председателят на ДПС Йордан Цонев се обърна остро към депутата
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Настимир Ананиев: Като радиоточка си! И при това не блестиш с оригиналност!

Зам.председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев се обърна остро към депутата от Политическа партия Настимир Ананиев, поради непрекъснатите му позвъняванията от място в пленарната зала.

" Ананиев, разбираш ли що по този начин нападателно се отнасят към теб всякога - да го кажа пред цялата аудитория, съобщи от трибуната Цонев, който взе думата за процедура по метода на водене на съвещанието. - Защото от място се обаждаш като радиоточка. Разбираш ли? И освен това не блестиш с някаква автентичност ", сподели Цонев и получи бурни аплодисменти от цялата зала.

" Направете му записка, господин ръководител, прикани Цонев и.д. шефа на Народното събрание Мирослав Иванов. „ Всеки път от място дрънка. Само той е, той просто свети в залата с тези позвънявания. И след това експанзията била към него. Разбира се - като я предизвикваш. Да си жив и здрав, да и по този начин ще бъде, сподели още Цонев.

" Г-н ръководител, скърбя, че за повторно в границите на по-малко от седмица ми се постанова да ви напомням някои неща, обърна се Цонев и към Мирослав Иванов. Не се чувствайте длъжен да влизате в подробни пояснения от мястото, което заемате, тъй като сте оттатък правилника. Там сте с цел да давате думата, а не с цел да давате ум, сподели остро Цонев.

И продължи: " Всяка парламентарна група и всеки депутат имат право на мнение. Не се чувствайте длъжен да опровергавате мнението му ".

Цонев акцентира, че са изречени две грешки. " Председателят Никола Минчев, някогашният, който излезе от това място с нашите овации, тъй като се оправи въпреки всичко в границите на приличието, остави разбиране у всички, че е свален, тъй като е безусловно почтен. Не, в онази процедура той не бе почтен и вие в този момент излъгахте, сподели Йордан Цонев, припомняйки чуването на Теодора Генчовски, което болшинството и Минчев не разрешиха да стане на закрито съвещание, макар че тя разгласи по какъв начин желае да показа документи с гриф „ Секретно”.

Имам стенограмата и я четох. Министър Генчовска съобщи: Това, което ще кажа реферира към документи с гриф „ Секретност”, което значи, че ние, с цел да знаем всичко, би трябвало да се съотнесем към документи с гриф „ Секретност”. Реферира не значи, че не би трябвало да има закрито съвещание. Има го в стенограмата ", сподели Цонев.

" Второ – някогашният ръководител ни прати в секретна секция да четем. Там първо нямаше чиновници, тъй като те бяха тука. Питахме ги за какво сте тук, те споделиха ръководителя ни държи тук ", сподели още националният представител.

" Минчев не беше разписал документите, с цел да ги четем. Не ги беше разписал до 13,10 ч. Вземете моето изявление тъкмо в 13,10, където аз се обръщам към него и му споделям: Часът е 13,10 и вие не сте разписали документите и ни пратихте за зелен хайвер да ги четем. Това ли му е невинността ", възмути се Йордан Цонев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР