Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев обяви, че смяната на служебният

...
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев обяви, че смяната на служебният
Коментари Харесай

Цонев: Смяната на Минеков няма общо с ДПС, той беше най-слабият министър

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев разгласи, че промяната на служебният министър на културата Велислав Минеков няма нищо общо с Движение за права и свободи и че решението на президента Румен Радев е доста заслужено и навременно, осведоми.

По-рано в четвъртъкпрезидентът подписа указа за разформироване на 48-ото Народно заседание и назначи нов длъжностен кабинет, като единствената промяна в състава е тази на министъра на културата Велислав Минеков. На негово място ще се закълнедиригентът и шеф на " Софийската филхармония ".

Докато Минеков беше министър, той влезе в доста изострен институционаленконфликт с Народния спектакъл " Иван Вазов ", откакто режисьорътАлександър Морфов " украси " вратата на офиса на пиара на театъра - Велислава Кръстева с надписи " Приемна на Движение за права и свободи ".Причината - Кръстева е била дълготраен пиар на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

" Минеков беше най-слабият министър. Това няма нищо общо със абсурда с пиара на Народния спектакъл. И други пиари в други театри бяха сменяни. Имаше опорочени процедури ", коментираЙордан Цонев в коридорите и добави, че Минеков " не е приключил нищо потребно ".

Депутатът Тома Биков от ГЕРБ се причисли към тезата на Цонев и акцентира, че не е редно министърът да води персонални войни и да внася разкол в артистичните среди. Той добави, че е благополучен, че оценката на Румен Радев за работата на Минеков съответствува с тяхната.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР