Зам.-председателят на АБВ/част от ЛЕВИЦАТА!/ д-р Пламена Заячка се срещна

...
Зам.-председателят на АБВ/част от ЛЕВИЦАТА!/ д-р Пламена Заячка се срещна
Коментари Харесай

Зам.-председателят на АБВ д-р Пламена Заячка се срещна с Андрей Чибис – губернатор на Мурманска област

Зам.-председателят на АБВ/част от " ЛЕВИЦАТА! " / доктор Пламена Заячка се срещна с губернатора на Мурманска област, Русия - Андрей Чибис. В диалог с него тя акцентира смисъла на директната самолетна линия сред Бургас и Мурманск и изрази вяра, че в бъдеще тя ще бъде възобновена, с цел да могат повече българи да видят Северното зарево и посетят Северния полярен кръг, а мурманчани да се радват на топлия климат и черноморските ни курорти, както е било в предишното. Губернаторът акцентира, че " България е братска и близка страна и в бъдеще ще поддържаме връзка още по-тясно ".

В рамките на визитата си в Мурманск, доктор Заячка посети първия в света атомен ледоразбивач " Ленин ", въведен в употреба през 1959 година за пробутване на коридори през арктическия лед за товарни кораби, движещи се по Северния морски път. Зам.-председателят на АБВ сервира цветя на паметниците на Св. св. Кирил и Методий и Альоша (наричан по този начин по образец на България), които се намират в града. Паметникът на Св. св. Кирил и Методий в Мурманск е подарен от България на 3 март 1990 година в символ на признателност към мурманските писатели, за самодейността им за възобновление на отбелязването на Деня на славянската книжовност и просвета през 1986 година, който скоро по-късно е разгласен за формален празник. 

В програмата на доктор Заячка, като част от интернационална делегация от специалисти, са включени още посещаване на " Норникел " – фабрика номер 1 в света по произвеждане на Паладий и Никел (клас 1), както и " Белокаменка " - Център за създаване на офшорни уреди с огромен потенциал - първият в света цех за серийно произвеждане на линии за втечняване на природен газ, основаващ се на използването на гравитационни правила.

Източник: Българска телеграфна агенция

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед29225Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед102678Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед104647Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед51514Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23711Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164786Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128679Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед104647Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания  Иво Христов, избори, Съединени американски щати, нуклеарен спор  Иво Христов, избори, Съединени американски щати, нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР