Зам.-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от Продължаваме промяната

...
Зам.-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Никола Минчев повежда листата на ПП за европарламента

Зам.-председателят на 49-ото Народно заседание и народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Никола Минчев се отхвърля от председателското място на Народното събрание, което той трябваше да заеме вследствие на " джентълменското съглашение " с ГЕРБ, и вместо това ще се кандидатира за народен представител в Европейския парламент като лидер на листата на " Продължаваме промяната ", оповестява „ Дневник “.


Решението си Минчев е съобщил на сътрудниците си от " Продължаваме промяната " във вторник (16 януари). То следва да бъде официализирано и посредством гласоподаване от Изпълнителния съвет на партията, когато стартира същинската подготовка за вота. Дотогава групировката би трябвало да вземе решение и дали да взе участие взаимно с " Демократична България ", като в случай че двете политически сили се явяват с обща листа, водаческото място на Минчев би трябвало да бъде утвърдено и от органите на " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ".

Засега от партията на Кирил Петков и Асен Василев споделят, че ще предложат втората позиция в листата да бъде за представител на " Да, България ". При този сюжет остава незнайно каква ще бъде реакцията на единственият представител на " Демократична България " в Европейския парламент Радан Кънев от ДСБ, който неотдавна съобщи в изявление за Би Ти Ви, че не мисли, че неговият " интерес да взе участие на тези избори предстои на подозрение ". По неофициална информация от " Продължаваме промяната " предпочитание за европарламента са показали още Даниел Лорер, Калина Константинова, Деница Симеонова, Настимир Ананиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР