Зам.-председателите на партия Възраждане Цончо Ганев и Петър Петров, заедно

...
Зам.-председателите на партия Възраждане Цончо Ганев и Петър Петров, заедно
Коментари Харесай

Премиерът се разбра с "Възраждане" за работна група, която да реши бъдещето на COVID сертификата

Зам.-председателите на партия " Възраждане " Цончо Ганев и Петър Петров, дружно с инфекциониста Атанас Мангъров, са се срещнали през днешния ден в Министерски съвет с премиера Кирил Петков. Това значи, че карантината на Петков като контактен на инфектирания с COVID-19 ръководител на Народното събрание Никола Минчев би следвало да е прекъсната след негативен PCR тест и разрешение от шефа на Столичната районна здравна ревизия, каквито са на здравните управляващи. Петков пое ангажимент да се беседва с представители на " Възраждане " на 12 януари, когато пред Народното събрание изиска отпадане на Коронавирус документа като средство за посещаване на редица събития и ограниченията против разпространяването на вируса като цяло.

" Срещата при премиера Кирил Петков мина градивно. Основното е, че поискахме мигновено отпадане на зелените документи, което обаче на този стадий ни беше отказано ", сподели Ганев.

След срещата Ганев заяви още, че до сряда би трябвало да се образува работна група под егидата на премиера, в която да вземат участие специалисти, част от които поддържат мярката за въвеждането на Коронавирус документите, а останалите - не. Сред опозиционерите е работещият в Инфекциозна болница в София доцент Атанас Мангъров, който от началото на епидемията показва позиции срещу противоепидемичните ограничения, имунизацията против COVID-19, а също по този начин в медийните си изяви неглижира заплахата от боледуване, като даже приканва за така наречен " стаден имунитет ", при който би следвало 70% от обществото да се е срещало с вируса. Работната група има период до 2 февруари да даде наставления по какъв начин да се действа с условията за документ отсега нататък.

" Надявам се тогава да се приложи като начало това, което ние изискахме от министър-председателя, а точно да бъде анулирано безумието децата ни в учебно заведение да се тестват. Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават учебно заведение сега, тъй като не са допускани заради това, че отхвърлят да се тестват или да носят маски ", съобщи Ганев. Било е отправено искане анулацията да е от през днешния ден, само че Петков е отказал.

Ганев добави, че в случай че държавното управление продължава със своята непреклонност, " митингът, който беше оня ден, ще бъде в доста дребен вид от това, което следва ".



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР