Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е бил освободен от поста

...
Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е бил освободен от поста
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев бе остранен от поста

Зам.-министърът на земеделието Атанас Добр ев е бил освободен от поста си през днешния ден със заповед на премиера Кирил Петков, заяви държавната пресслужба, без да показва претекстове за решението.През последния месец обаче името на Добрев бе забъркано в схеми за политически назначения в горските стопанства, които бяха показани от депутата от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев. След като подлага на критика министъра на земеделието Иван Иванов, че не желае да даде информация за назначенията в горските стопанства, Дунчев атакува персонално Добрев заявявайки, че съгласно него зам.-министърът на земеделието бил обликът на задкулисието и той бил индивидът, който спускал описите с хора, които би трябвало да се сменят. Тогава Дунчев коментира, че до момента в който Добрев е в министерството, няма никаква вяра за българските гори.

Въпросът за назначенията в горските стопанства докара до напрежение и взаимни обвинения в задкулисие сред съдружните сътрудници от Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната ". Стигна се до такава степен, че от трибуната на Народното събрание Дунчев изиска съдействия от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, с цел да получи документи от министъра на земеделието Иван Иванов (БСП). Те са свързани с назначения в Агенцията по горите през последните месеци, които според Дунчев са политически обвързани, а не експертни.

Атанас Добр ев е дълготраен чиновник в министерство на замеделието. Бил е консултант на ръководителя на Държавната организация по горите, изпълнителен шеф на Национален фонд " Българска гора ", парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните, а от 2017 година е зам.-министър в същото ведомство. През 2021 година бе преназначен на същия пост в кабинета " Петков ", написа " Дневник ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР