Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова е била назначена като временно

...
Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова е била назначена като временно
Коментари Харесай

Бивша съдийка поема временно поста на Цецка Цачева

Зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова е била назначена като краткотрайно изпълняващ длъжността министър на правораздаването, откакто Цецка Цачева подаде оставка поради абсурда с жилищата на властта, заяви вестник "24 часа ". Информацията е доказана от институцията.

Ахладова ще е на поста, до момента в който Народното събрание гласоподава оставката на Цачева.

Десислава Ахладова е един от тримата досегашни нейни заместници. Бивша съдийка от Перник, тя влезе политиката от председателското място в административния съд в града. Преди това е била 3 година и шеф на районния съд в миньорския град. Като зам. министър Ахладова отговаряше за дирекциите "Българско поданство ", "Взаимодействие със правосъдната власт ", Агенция по вписванията, Централния указател на особените залози и други

След като още в петък предходната седмица Цецка Цачева разгласи, че е поискала прокуратурата и КПКОНПИ да ревизират договорката, посредством която е придобила безценен апартамент в елитния столичен квартал "Изток ", в събота тя подаде оставка. Това се случи, откакто беше привикана от премиера Бойко Борисов да даде пояснения.

"Съвестта ми е чиста, аз желаех инспекция към събитията за придобиване на недвижимото ми имущество. Но до момента в който тя трае, не искам забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната конюнктура, каквато смятам, че е налице. Считам, че до момента в който трае инспекцията не е редно да съм министър. Затова, до момента в който бъде призната оставката ми ще употребявам полагаемия ми се отпуск ", съобщи Цачева, като увери, че не е правилно, че е купила жилището на занижени цени, сумата била за покупка "на зелено ".

Тя акцентира, че не е била принудена да подаде оставка, това било персонално решение, което министър-председателят подкрепил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР