Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и представители

...
Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и представители
Коментари Харесай

Представители на ЕК ще посетят Спасителния център в Стара Загора

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и представители на Европейската комисия ще посетят Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани “ в Стара Загора на 25 април (сряда). Центърът е бенефициент, сполучливо извършил планове по стратегия LIFE. Обявен е за избавителен по смисъла на Закона за биологичното многообразие със заповед на министъра на околната среда и водите, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

В визитата в Стара Загора ще вземат участие Анжело Салси, началник на отдел „ Природа “ на стратегия LIFE на Европейския съюз и неговият сътрудник Мишел Кишерон.

Визитата е в границите на мониторинг по план LIFE 14 CAP/BG/000013 „ Техническа помощ за създаване на потенциал на българското Министерство на околната среда и водите за използване на Програма LIFE “ (CAPTA BG). Спасителния център е определен за проява на положителни практики в реализацията на планове, финансирани по програмата.

От 11,30 часа пред входа на Спасителния център гостите ще пуснат на независимост белошипа ветрушка, развъдена в Центъра в границите на план, финансиран от стратегия LIFE и вечерна ветрушка, излекувана в реанимацията на Центъра. След освобождението ще има опция за изказвания.

В качеството си на Национално звено за контакт, Министерство на околната среда и водите провежда информативен ден по Програма LIFE на 26 април 2018 година (четвъртък). Целта е да се показа Програма LIFE и опциите за подаване на планови оферти по новооткритата покана за 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР