Зам.-министър под охрана, директорът на агенцията по храните с предлаган

...
Зам.-министър под охрана, директорът на агенцията по храните с предлаган
Коментари Харесай

Как млади хора получават инфаркт, един голям дрон наблюдава. Из войната за границата

Зам.-министър под защита, шефът на организацията по храните с предлаган рушвет. Такава бе до през вчерашния ден равносметката на сагата " Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", а през днешния ден добавени бяха и двама заплашвани депутати. Единият получил известие, че може да го покоси инфаркт, а къщата на другия била следена от дрон.

Става въпрос за народните представители от " Продължаваме промяната " Росен Костурков и Константин Бачийски - и двамата ангажирани с проблема.

Както е известно, войната за това кой да прави фитосанитарния надзор по границата с Турция, рентабилен бизнес - частник или страната, се вихри от месеци, като поради отправяни закани под полицейска защита е заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. Директорът на БАБХ Христо Даскалов пък подаде сигнал за предлаган му рушвет, а преди ден изтече и запис от " предлагането " - пристигнало посредством един от предшествениците му на поста Пламен Моллов.

Помежду всичко това пък от " ИТН ", както и ГЕРБ и Движение за права и свободи, желаеха оставката на Даскалов - с претекста, че откогато страната е поела контрола, имало опашки от тирове на границата. Така от Политическа партия заподозряха досегашния си сътрудник в ръководството Има Такъв Народ, че точно частните ползи по границата са станали причина Слави Трифонов да разгласи овакантяване на обединението - поради Христофорос Аманатидис - Таки и приписваните му връзки с компанията на границата. На което през вчерашния ден в изявлението си за " Дарик " Трифонов неведнъж съобщи на висок звук - че нямал визия какво става на Капъкуле, не бил граничар и нямал никакво отношение към казуса, нищо общо с него, ерго всевъзможни въпроси по тематиката били внушения.

Така през днешния ден Костурков, който е зам.-председател на комисията по земеделие към Народното събрание, затвърди в изявление за бТВ съмненията на партията си - че не е като Трифонов да няма никакво отношение към войната за границата. Костурков предложи на гласоподавателите на Има Такъв Народ " да отделят 90 минути от живота си " и да изгледат цялото изявление на водача, а след това уточни, че службите се занимават с взаимовръзките по проблема. Но добави:

" Кога персонално на мен ми светна, че има нещо неправилно към Има Такъв Народ и " Капитан Андреево " - когато казусът влезе в комисията по земеделие и храни и там чуването на Христанов и Даскалов се разви по чудноват метод ". А точно - по какъв начин Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи били скочили, че трябвало да остане частната компания. Опашки по границите към този момент нямаше, добави Костурков, визирайки претекстовете за желаната оставка на шефа на БАБХ.

Те са си другари

И искрено съобщи, че връзката на Трифонов с Таки била известна от дълго време - още от времето на боса на ВИС Васил Илиев.

" Така написа в общественото пространство, те са си другари ", съобщи депутатът на Политическа партия. Имало, по думите му, косвени връзки за взаимоотношението им по проблема с контрола на границата, само че службите се занимавали.

Намеси и името на земеделския министър на Бойко Борисов в първия му мандат - Мирислав Найденов, дал разрешението на частника през 2012 година, завзел целия надзор.

След което Костурков описа по какъв начин самичък е получил " предизвестие ". Обадил му се мъж, от прикрит номер, показал се за негов другар, за какъвто Костурков не се сетил и му споделил:

" Абе ти за какво не внимаваш какво приказваш по малките екрани, даваш ли си сметка, че от другата седмица няма да има къде да живееш. "

Това се е случило в края на предишния месец, след негово изявление по тематиката с граничния надзор. " Другата седмица мина от дълго време, тъй че не съм толкоз обезпокоен ", уточни депутатът.

Един огромен дрон

Но описа още по какъв начин по думи на брачната половинка му в последно време " над къщата (в Пловдив, от където е Костурков) се появява един огромен дрон, който седи 15 минути, по-късно се изтегля. След известно време отново се връща, отново стои 15 минути на място ".

Костурков си говорел с Министерство на вътрешните работи в Пловдив, само че не вярвал, че има огромна заплаха за него. Но пък показа за различен сътрудник, получил директна опасност в 2 ч. през нощта в жанр " Внимавай, че изчезват хора, знаеш по какъв начин умират от инфаркти, никой не ги проверява ".

Костурков не загатна името на сътрудника. Но пък самият " сътрудник " бе в този миг в ефира на Нова тв и самичък описа за заканите. Както стана ясно, става въпрос за Бачийски, член на антикорупционната комисия в Народното събрание - прочут най-много с борбата си против летния " Догансарай ".

Много младежи получават сърдечен удар

" Покрай работата ми като държавник последните 10 години, постоянно съм получавал закани. Сега едната от заканите беше, че доста младежи получават сърдечен удар, да съм се замислел върху това. Другата беше да се замисля какъв брой хора изчезвали, когато са неуместни ", съобщи Бачийски.

Заплахите били отправени " на 4 очи " - получени от разнообразни места и препредавани от прочут на прочут. Депутатът не сподели кои са били хората медиатори - било им предадено да пренесат известията. Но източникът бил явен - лицата с ползи на " Капитан Андреево ".

" Това е една от схемите, поради които мафията е подготвена да събори страната ", установи депутатът от Политическа партия.

Но не стана ясно подал ли е сигнал. Последното предизвестие било отпреди няколко дни.

На финала Бачийски " върна жеста " на Костурков, като на собствен ред разгласи, че и той е бил заплашван. Но защото закъсня за тв присъединяване си, самичък изяде ефирното си време и не можа да доразвие историята със заканите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР