Зам.-министър: Ако имате данни за Колев и Пелов, кажете на

...
Зам.-министър: Ако имате данни за Колев и Пелов, кажете на
Коментари Харесай

Зам.-министър: Ако имате данни за Колев и Пелов, кажете на полицията, не на медиите

Зам.-министър: Ако имате данни за Колев и Пелов, кажете на полицията, не на медиите Хората, които имат информация за укриващия се пандизчия Радослав Колев и убития преди два дни Владимир Пелов, да оповестяват на полицията, а не на медиите. За това прикани заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред Дарик по отношение на публикуваната информация, че Колев и Пелов са се укривали 40 дни в апартамент в Ботевград. През целия ден в медиите се разгласяват разнообразни истории на хора, които са помагали на двамата пандизчии да се укриват, да си пазарят или даже да излизат свободно вечер. Всички истории останаха с анонимни източници, а Балабанов беше безапелационен, че не има вяра на изявленията.

 
Още при започване на април, когато Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от централния вход на Софийския затвор, Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването призоваваха всички жители, които имат информация за бегълците, да я подават в полицията. И по този начин през вчерашния ден от вътрешното министерство оповестиха, че всекидневно са получавани сред 10 и 15 сигнали от хора, твърдящи, че са видели пандизчиите. Два месеца след бягството, макар непрекъснатите старания на полицията и сериозната помощ от страна на жителите обаче беше открит единствено един от бегълците – убит в центъра на Ботевград.

По думите на полицията диря от Колев няма. Днес обаче в медиите се появиха доста хора, които настояват, че имат информацията за избягалите пандизчии. Някои от тях даже укривали Пелов и Колев и им пазарували и помагали да излизат от скривалището си вечер. Историите бяха разказани анонимно. Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов съобщи пред Дарик, че изрично не има вяра на оповестената информация.

 
" Всичко това е в областта на фантазиите и на възприятието за екшън у някои жители и публицисти. Нека да оставим чиновниците да си правят работата. Призовавам жителите, в случай че фактически имат съществени сигнали, дано ги подават там, където е оповестило Министерство на вътрешните работи. Ако има такива хора, които са помагали за укриването, те ще бъдат открити и ще им бъде търсена отговорност. Всеки би могъл да си скрие самоличността зад кадър и да приказва каквото си желае. Не имам вяра на репортажите, аз имам вяра на моите сътрудници, които събират обстоятелства и данни и които затварят кръга към втория човек и които ще дават годни доказателства в прокуратурата и в съда ".
 
От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София обясниха, че има данни, че Пелов се е укривал в Ботевград към месец. Балабанов пък описа, че министерството разполага с информация за подготовката на нещо „ извънредно ” от страна на Пелов: " Той е готвил нещо извънредно и с цел да се завърши всичко, ще би трябвало още доста работа. Човек, който върви с раница с бомби и с гърмеж в себе си, какво може да готви - нещо против наши чиновници, против странични жители. Всичко може да допусна човек ".-->

 
Дали подготвяното „ нещо ” от страна на Пелов е било споделено с Колев и дали е допустимо той да го извърши обаче не е ясно: " Дали е бил там или не, ние ще установим, като заловим Радослав Колев. Тепърва се обясняват данни, обстоятелства, условия и продължава издирването му. Никой не знае какъв брой време са били там хората. Това е просто интерпретация на свободни жители и на доста любопитни публицисти. Нека да се залови този човек, следствието ще откри кой, по какъв начин и къде. Ще дадем на медиите цялостна информация, когато прокуратурата позволи това ".
 
Според Министерство на вътрешните работи пропуски в издирването на пандизчиите няма, макар че единият беше открит убит в центъра на не изключително огромния град, а другият към момента е на независимост, евентуално с дълга брада, която го прави изцяло неузнаваем за органите на реда. А в това време за Колев също са подавани голям брой сигнали. Дали полицията се е разминавала и с него и дали въпреки всичко той е бил в апартамент в Ботевград обаче публична информация няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР