Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов ще представи възможности пред Общинския

...
Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов ще представи възможности пред Общинския
Коментари Харесай

Тодор Чонов: Ще предложим пренасочване на пари към системата за Синя зона и автобусите

Зам.-кметът по превоз Тодор Чонов ще показа благоприятни условия пред Общинския съвет на Пловдив за пренасочване на средства към обществената поръчка за надграждането на системата на „ Индра ” и паркирането. 
Прочетете още
Припомняме, че преди около седмица над 4 млн. лв. по публичната поръчка за системата за паркиране и градския превоз на Пловдив бяха пренасочени към строителството на стадион „ Христо Ботев ”. Това решение беше взето единствено ден, откакто Община Пловдив подписал дълго чакания контракт с компания „ Тикси ”, която обслужва и градския превоз в София.

" Договорът с  " Тикси "  е подписан. Започваме да мислим за линеен график и действителна работа. На предходната сесия на Общинския съвет средствата, които бяха заложени за този контракт, бяха пренасочени към стадион " Христо Ботев ". Ще създадем по този начин на идната сесия да представим пред съветниците други благоприятни условия за пренасочване на средства по тази активност за електронно-билетната система. Тоест и стадионът да върви и тази система, която чакаме с години и от която се нуждаем, да бъде осъществена в къси периоди ", уточни Чонов.

Той не влезе в детайлности да припомня сагата с електронно-билетната система със публикация транспортен план. 

" Това, което желаеме от компанията, е в къси периоди да вкара нови способи за заплащане - такива, каквито има в София, Бургас и Варна. Да се заплаща с дебитна и кредитна карта, да имаме модерно мобилно приложение, което да дава информация на жителите и гостите на града за придвижването на автобусите, за свободните места за паркиране и за други аспекти от градската подвижност ", уточни още Чонов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР