Зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов провери днес ремонта на

Зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов провери днес ремонта на ...

Ремонтът на Столичната библиотека трябва да приключи до края на септември.


Зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов провери днес ремонта на сградата на Столичната библиотека, който трябва да приключи до края на септември, съобщават от пресцентъра на общината.

"Столичната община системно се грижи за опазването на културното-историческото наследство на града. Особен акцент са обектите, които са собственост на общината. Сградата на Столичната библиотека е една от знаковите в центъра на града, чиято фасада в момента се възстановява и обновява". Това е казал Чобанов при проверка на обекта, цитиран от пресцентъра на общината.

В момента продължава работа по обновяване на фасадата на сградата откъм ул."Гладстон" и пл."Славейков". Финансирането е осигурено от бюджета на общината и е в размер на 243 хил. лв.

След като е извършено възстановяване на скулптурите на главния вход на библиотеката от реставратори от Музея за история на София, започна и ремонт на фасадата на Столичната библиотека. Почти е приключено обновяването на едната фасада. Очаква се до края на септември обектът да е завършен.

На финала е обществената поръчка за избор на проектант за цялостно проектно решение за основен ремонт на сградата на библиотеката.

Чобанов е съобщил, че в Столичния общински съвет е внесен доклад за къщата на поета Пейо Яворов, която Столичната община възнамерява да придобие. 

Източник: investor.bg