Зам.-кметът на Петрич Илко Стоянов е подал оставка като съветник

...
Зам.-кметът на Петрич Илко Стоянов е подал оставка като съветник
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Петрич подаде оставка като съветник заради разкопките край Благоевград

Зам.-кметът на Петрич Илко Стоянов е подал оставка като консултант в община Благоевград. Решението на Общинската изборна комисия ще бъде оповестено на идното съвещание на локалния парламент на 25 май. На негово място от Политическа партия " Глас национален " в Общинския съвет влиза адв. Илияна Керина-Качева, която вдругиден ще постави клетва.
Стоянов е внесъл заявление за овакантяване на Общинския съвет откакто предлагането му да се организира референдум с въпрос дали археологическите разкопки от откритото антично населено място край Благоевград да бъдат преместени или да се измести трасето на автомагистрала " Струма " не се одобри. На същото изключително съвещание, извършено на 11 май, не се утвърди и концепцията на благоевградския кмет Атанас Камбитов за осъществяване на общо заседание по въпроса.
" Бих желал категорично да поясня, че това не е оставка, а преустановяване на присъединяване ми в един злепоставен съгласно мен орган на локално самоуправление след отхвърли на Общински съвет-Благоевград да допусне каквато и да е форма на директно ръководство на жителите - било то референдум или общо заседание на популацията. Важното е, че този общински съвет на средата на своя мандат сподели, че е откъснат от естествената си среда – жителите на община Благоевград. След като общинските съветници решиха, че са " политическият хайлайф ", който не се нуждае от помощта на елементарния гласоподавател, а моето мнение беше тъкмо противоположното, обществено заявих, че Общинският съвет е привършен и ненужен орган ", написа в писмо до медиите Илко Стоянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР