Зам.-кметът на Одеса Олег Бриндак потвърди, че украинския град Херсон

...
Зам.-кметът на Одеса Олег Бриндак потвърди, че украинския град Херсон
Коментари Харесай

Журналист: Беше тежък ден за Херсон! Улични бойци се изправиха срещу танкове и БТР-и

Зам.-кметът на Одеса Олег Бриндак удостовери, че украинския град Херсон е атакуван от руснаците.

" Вчера провалихме проекта на врага да раздели Украйна. Ние сме изцяло мобилизирани в Одеса, имаме армия, все пак оказваме помощ и на Херсон, и на Харков, наши момчета отпътуваха за там. Времето е с нас, в морето има стихия. В Одеса има вода, газ, публичният превоз работи. Разбира се, че ни е нужна филантропична помощ за военните - храни, медикаменти, каски, сподели Бриндак пред БТВ.

Както съобщихме, след последните сражения в Украйна южният град Херсон с население от четвърт милион души е паднал в ръцете на съветските войски. Кметът на града приканва за помощ националното държавно управление и организациите за помощ, с цел да се обезпечи доставката на материали, в това число храни и медикаменти и евакуацията на ранените.

Член на локалния общински съвет съобщи пред Би Би Си, че по време на сраженията най-малко 200 души са били убити, доста от които цивилни.

Журналистът Татяна Дергачева описа, че 1 март е бил тежък ден за Херсон.



„ В града има улични боеве. Момчетата от териториалната защита направиха всичко допустимо, само че силите не са равни. Момчетата бяха разстреляни с танкове и БТР-и “, описа тя.

По думите ѝ през целия ден е имало улични боеве.

„ Имам информация, че през вчерашния ден в центъра на града е бил запален висок блок и окупаторите не са пускали пожарната да го загаси “, добави Татяна Дергачева.

По думите ѝ окупаторите са обстреляли и пункт за здравна незабавна помощ. Хората не могат да стигнат до лечебните заведения. Жена е родила в дома си и едвам по-късно са съумели да убедят съветските постове да пуснат Бърза помощ и майката и бебето да бъдат откарани в болница.

„ Седми ден Херсон не получава храна и лекарства и по тази причина ситуацията е комплицирана. В лечебните заведения има доста ранени хора – както наши, по този начин и съветски бойци. Лекарите работят непрекъснато “, описа още Дергачева, допълвайки, че множеството поданици на града са в мазетата.

„ Споделих с вас едно видео, в което в Херсон беше раздрано човешко тяло и желая да кажа, че никакви пари не могат да компенсират човешките животи. Моля, всички европейци да се обединят и да не оказват помощ по никакъв метод на окупаторите и да спрат това, което се случва “, прикани журналистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР