Зам. главният прокурор Иван Гешев намекна, че има връзка между

...
Зам. главният прокурор Иван Гешев намекна, че има връзка между
Коментари Харесай

Служби от Великобритания сигнализираха през 2018 г., че...

Зам. основният прокурор Иван Гешев загатна, че има връзка сред разрушената през днешния ден пловдивска фабрика за незаконни цигари и карнобатската. Според източници на “24 часа ” зад разрушения цех в града под тепетата стои Антон Арабаджиев

49-годишният Антон Арабаджиев от Пловдив е индивидът, който стои зад разрушената незаконна фабрика за цигари, научи “24 часа ”.

През септември 2018 година разкрихме, че предприемачът е дал информация на службите за фабриката в Карнобат, поради която Миню Стайков е в ареста.

Антон Арабаджиев няма връзка с Ветко Арабаджиев, като се изключи че са от един град. Той към този момент е бил клиент на Специализираната прокуратура. Осъждан за произвеждане на незаконни цигари, само че условно.

Арабаджиев е арестуван през 2011 година, когато ГДБОП и прокуратурата разрушават незаконна манифактура в пловдивското село Патриарх Евтимово. Тогава са конфискувани

цигари без бандерол за над 1 млн. лева, а производството е можело да задоволи потребностите на 1/3 от България

Във фабриката се произвеждали ментета на “Виктори ”, ЛМ, “Марбъл ”.

Антон Арабаджиев и още 10 души са подсъдими в Специализирания углавен съд и се признават за отговорни. Наказани са условно, в това число и Арабаджиев - 3 година Обвинението е, че е помагал на останалите да държат акцизни артикули без бандерол. По следствието и по делото водачът на тази тайфа остава незнаен.

През 2018 година документ от работа за сигурност във Англия уличи Арабаджиев, че е провел нова фабрика за цигари, за което в детайли разказахме през септември м.г. Сочи се, че мястото ѝ е в пловдивското село Оризаре.

Службите обаче не откриха манифактурата.

Предполага се, че Арабаджиев е предизвестен от високо място, че го проверяват, и машините са преместени. Дали разрушеният в четвъртък завод в село Труд е същият, за който пишеха от Англия, още не е ясно. Село Оризаре и село Труд са на 20 км с автомобил едно от друго, ситуирани напълно близо и на равно разстояние от Пловдив.

Интересно е, че в сигнала от 2018 година с изключение на Арабаджиев участват и още 6-има от групата, наказана за разрушената през 2011 година фабрика за цигари в село Патриарх Евтимово. Информацията в ГДБОП тогава е, че незаконната фабрика е трябвало да се построи в завода на компания “Стенимахос ” ЕАД, която създава самун и сладкарски произведения. Собственик е Арабаджиев.

Халето е тъкмо до от дълго време затворен клон на “Булгартабак ”

В последния миг машините са инсталирани в остаряла мандра в с. Патриарх Евтимово, където се организира акцията на полицията.

Антон Арабаджиев не е обществена персона, само че в предишното е имал положителни контакти по върховете на Министерство на вътрешните работи. Според източник на “24 часа ” той се разминава с арест предходната година поради показанията си против съперници, в това число и за фабриката на Миню Стайков. Освен нея спецпрокуратурата и ГДБОП разрушиха още 4, които обаче са свързани с Евлоги Станоев-Голямата Бирма и синовете му. Разследването и по двата случая продължава, а няколко души от двете групи се търсят.

Арабаджиев развива и огромен законен бизнес, сподели инспекция на “24 часа ”. Той е вложител в недвижими парцели и търгува с нефт. Помагат му братовчед му Александър и брачната половинка Евелина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР