Зам-.главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов се страхува

...
Зам-.главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов се страхува
Коментари Харесай

Борислав Сарафов се страхува за живота си - познавал Гешев

Зам-.главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов се опасява за живота си, тъэй като познава господин Гешев и желае Министерство на правораздаването и Главна дирекция Полиция да му обезпечат защита.

" Познавам дейностите на господин Гешев и нуждая се от защита. Господин Гешев, надминахте от дълго време господин Филчев ", бяха финалните думи от брифинга на Сарафов.

Точката на непоносимост е стигнала точка на шупване, съобщи Борислав Сарафов на изключително разгласен брифинг, на който се и оплака, че няма личен ПР, в това число като мотив, че не е политически привързан. За разлика от основния прокурор Иван Гешев, който разполагал с екип от 18 души пиари.

" Нужен е бездънен катарзис да се отреже гнилото, с цел да работи прокуратурата в интерес на обществото " и " извънредно време е да се каже, че царят е гол ".

Сарафов действително призна, за първи път, че основният прокурор държа ключа за всяко едно дело в страната - до този миг отричана в един глас с Гешев от него теза, поради която упорстват правосъдна промяна. Борислав Сарафов не го съобщи директно обаче като свое изказване, а употребява утринния брифинг на основния прокурор Иван Гешев като образец за това, че в неговите думи се крие признанието. И стана въпрос още веднъж за следствието " Барселона гейт ". 

" Главният управлява и дава ритъма на всяко едно дело. Държи на трупчета, с цел да извива ръцете на политиците ", съобщи Сарафов и отсече: " Делата би трябвало да се вземат решение оптимално бързо. Не може да се държи 3-4 години с цел да се употребява за политически шантаж. "

Шефът на Националното разследване прикани и всички сътрудници - прокурори и следователи да излязат с позиция и да защитят независимостта си. " Иска ми се да покажем лични съпротивителни сили и единствено можем да очистим своята къщурка от недостойните... Всички прокурори и следователи да имат достолепие и кураж и да покажат, че можем да почистим къщичката си, свободно да показват своята воля, в това число и намерено за медиите, които да бъдат моралния коректив, да създадат сови професионални заседание. " Иска ми се да считам, че страхът на моите сътрудници не е толкоз сковаващ сърцата им. "

Борислав Сарафов съобщи, че няма никакво желание да подава оставката си, както го прикани Иван Гешев единствено преди няколко часа, в противен случай - прикани незабавно основният прокурор да бъде отхвърлен, с цел да не нанася повече провали на институцията, която съставлява.

Сарафов няколко пъти декларира, че протичащото и случвалото се е " срамна работа ", само че тя би трябвало да се каже, " с цел да може да се почистим ".

Иначе Сарафов изпрати публицистите още през днешния ден във Вилата на регентите в Боровец, която била превърната от Иван Гешев в негова персонална резиденция, с цел да видят лукса, в който той живее и по какъв начин е трансформирал личния състав на станцията в свои прислужници. Там публицистите щели да намерят и охладителя. Иван Гешев употребил и два автомобила бронирани на стойност над 1 млн. лева единия.

От дълго време Сарафов го е позор, че Иван Гешев върви да яде саралия по махалите на ромите. Вярва или по-точно счита, че всички прокурори също ги е позор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР