Залужни е човек на Пентагона. Върви надхитряване между кураторите на

...
Залужни е човек на Пентагона. Върви надхитряване между кураторите на
Коментари Харесай

Боян Чуков: Залужни е човек на Пентагона. Върви надхитряване между кураторите на Зеленски и Залужни…

Залужни е човек на Пентагона. Върви надхитряване сред кураторите на Зеленски и Залужни… Така разяснява последните клюки за уволняване на украинския министър на защитата военният анализатор, публицист и някогашен посланик Боян Чуков.

 

SafeNews разгласява поста му във Facebook без редакторска интервенция:

 

Вървят клюки, че Зеленски е уволнил военачалник Залужни. Втората версия е, че Залужни е напуснал по лично предпочитание. Някои настояват, че има декрет за неговото премахване, само че Зеленски не го е подписал. Други осведомят, че на мястото на Залужни е назначен военачалник Буданов, началник на ГУР. Дали има нещо правилно е въпрос, на който към момента няма прецизен отговор. Едно е ясно. Върви надхитряване сред кураторите на Зеленски и Залужни. Генерал Залужни е човек на Пентагона. Зеленски и Буданов са в орбитата на британците. Много евентуално хората на Залужни да се пуснали служовете за неговото уволняване за изпреварване на хипотетични дейности на Зеленски. В общи линии президентът се намира в дискомфортна обстановка, в която да опровергава или да потвърждава… това което му е преференциално на него и неговите куратори.

 

 

Чуков разяснява и идното посещаване на Владимир Путин в Турция:

 

Владимир Путин ще посети Турция идващия месец, заяви Кремъл. Юрий Ушаков, консултант на съветския президент сподели през Интерфакс, че „ визитата се приготвя “. Според него „ украинските въпроси евентуално ще бъдат една от главните тематики на договарянията “. Путин ще посети членка на НАТО за първи път от четири години. Пътуването на Путин в Турция се приготвя от много време. През август 2023 година представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че към този момент има „ съгласие, че тази среща ще се състои скоро “. Песков добави: „ Скоро ще обявим по кое време и къде ще се организира. Срещата се приготвя и то доста задълбочено ”.

 

Шумно западните страни плашат, че Русия като фирмен агресор ще нападне „ свободния свят “. Съобщава още Боян Чуков.

Даже се появиха инструкции евроатлантическите жители да си купят фенерчета и четки за зъби. От друга страна медиите на натовските страни настояват, че Русия се стреми упорито да реализира спокойно съглашение вследствие на неунизително натовско и украинско предложение. След което неотложно ще се съгласи за помирение по корейски модел. Стига единствено Западът да го предложи. Кое от двете е истина е въпрос без явен отговор. Русия желае да нападне НАТО или моли НАТО за мир?

 

Още вести четете в секция Коментари

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР