Заловиха престъпна група разпространявала наркотици.Полицията е заловила група, занимаваща се

...
Заловиха престъпна група разпространявала наркотици.Полицията е заловила група, занимаваща се
Коментари Харесай

Заловиха престъпна група разпространявала наркотици

Заловиха незаконна група разпространявала опиати.Полицията е заловила група, занимаваща се с разпространяване на територията на София, Симитли и Благоевград. Това заяви на брифинг представителят на Окръжна прокуратура – Благоевград Ирина Аспарухова, представена от Българска телеграфна агенция.

На брифинга участваха наблюдаващият прокурор Георги Мадолев, шефът на Регионалната дирекция “Гранична полиция ” в Кюстендил Светослав Костадинов и началникът на ГПУ – Благоевград Владимир Карадаков.

Наблюдаващият прокурор Мадолев сподели, че досъдебното произвеждане е почнало преди два дни. Извършени са претърсвания на голям брой адреси на територията на община Симитли и в София, като при тях са открити огромно количество канабис – към 20 кг. По време на претърсванията на адреси в София е открито една част от количеството, което групата е популяризирала на разположение от столицата, уточни той.

Привлечени като обвинени са петима души, като четирима от тях са взели участие в проведената незаконна група, за разпространяване на наркотични субстанции, а петото лице е придобило количество от тях, сподели прокурорът. Те са привлечени като обвинени през вчерашния ден в късния следобяд и следва да бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение “задържане под стража ” за четиримата, добави той.

Обвиненията, които са повдигнати на четиримата, са за присъединяване в проведена незаконна група, за осъществяване на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, и закононарушение за държане и разпространяване на наркотични субстанции, сподели наблюдаващият прокурор. Той добави, че упрекнатите са с чисто правосъдно минало.

Директорът на Регионалната дирекция “Гранична полиция ” в Кюстендил Светослав Костадинов сподели, че за няколко месеца са осъществени оперативни дейности и са се събрали се задоволително обстоятелства и условия, въз основата на които е проведена и осъществена профилираната полицейска акция в София, Благоевград и Симитли.

В хода на интервенцията са арестувани седем български жители, като четирима от тях – в Благоевград и Симитли, а трима – в София. Проверени са и девет обекта в Благоевград и Симитли, както и три жилищни здания в София, уточни той.

При инспекциите са открити голям брой прахообразни субстанции. При първични инспекции те са амфетамини, метамфетамин, екстази и огромно количество изсъхнал канабис, подготвен за приложимост. Също по този начин от Главната дирекция “Гранична полиция ” в София, в един от жилищата са открили и основана лаборатория, само че следва да открият спомагателни обстоятелства, сподели шефът.

Началникът на ГПУ – Благоевград Владимир Карадаков изясни, че от страна на оперативните служби на ръководството е осъществена огромна по размер оперативна работа. Първоначално получихме информацията, след това я разширихме с самостоятелни оперативни източници. Потвърдихме, че става дума за проведена незаконна група, установихме, че става въпрос за доста огромна нелегалност от тяхна страна, тъй че да не бъдат арестувани, сподели Карадаков.

Той изясни, че хванатите много постоянно са сменяли схемите на разпространяване на опиати. Тези лица са намерили много мощен пласмент в София и бързо вървеше продукцията, сподели началникът на ГПУ.

Началникът уточни, че всичко е било деликатно планувано във взаимоотношение с Главната дирекция “Гранична полиция ” и откакто се е събрала задоволително оперативна информация, с цел да може да бъде осъществена акцията и да има вероятно досъдебно произвеждане, се е пристъпило към реализация.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР