Заловеното в Перник 21 тона негодно за консумация месо е

...
Заловеното в Перник 21 тона негодно за консумация месо е
Коментари Харесай

БАБХ: Заловеното месо е унищожено, няма опасност да влезе в търговската мрежа

Заловеното в Перник 21 тона негодно за консумация месо е унищожено още през нощта, сподели за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Агенцията за сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

Остава въпросът по какъв начин е импортирано в страната, тъй като няма никакви документи и изследването на историята на произхода му продължава.
 
Д-р Дамян Илиев: Приключи сагата със арестувания ТИР с 21 тона месо, негодно за консумация, само че изследването на историята на нарушаването продължава. Месото е унищоженио снощи, няма заплаха да влезе в комерсиалната мрежа. Според нас става въпрос за свинско месо, което по метода на пакетиране подсказва, че е за човешка консумация. То няма явен генезис и документи, поради което е унищожено. Предполага се, че е импортирано през границата с Румъния, само че това още не е доказано. Официалната им версия е, че е от него щели да създават храни за кучета и котки.
Д-р Илиев разяснява и проучването на Активни консуматори за качеството на маслото у нас, съгласно което в огромна част в продукта има неразрешени вещества. По думите му направената инспекция не е засякла отклонения от нормата. Данните обаче не са публични, тъй като у нас няма акредитирана лаборатория, проучванията, на която да са законово годни. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР